adscode
adscode

DES Beden Eğitimi Dersini Geri İstiyor!

DES, Meslek, Anadolu Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik liselerinde Beden Eğitimi derslerinin kaldırılmasına itiraz etti

DES Beden Eğitimi Dersini Geri İstiyor!
Eğitim
BEDEN DERSİNİN KALDIRILMASI EĞİTİM BİLİMİNE AYKIRI

Yapılan yanlış uygulamanın getireceği olumsuz sonuçlara dikkat çeken Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri İshak Çelebi, “Milli Eğitim Bakanlığı Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün, 28.01.2014 tarihli ve 390264 sayılı “Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Düzenlemeler” konulu yazıyla Meslek liseleri ve Anadolu Meslek liselerinin 10. sınıflarında 2 saatlik Beden Eğitimi dersini; Teknik Lise ve Anadolu Teknik liselerinin 10. sınıflarındaki 2 saatlik Beden Eğitimi dersini; Anadolu Sağlık Meslek liselerinin Acil Sağlık Hizmetleri, Anestezi ve Reanimasyon, Çevre Sağlığı, Diş Protez, Sağlık Hizmetleri Sekreterliği, Tıbbi Laboratuvar ve Radyoloji alanlarının 10. sınıflarındaki 1 saatlik Beden Eğitimi dersini; Anadolu Sağlık Meslek liselerinin Ortopedik Protez ve Ortez alanının 10. sınıflarındaki 1 saatlik Beden Eğitimi dersini; Anadolu Sağlık Meslek liselerinin Hemşirelik alanının 10. sınıflarındaki 1 saatlik Beden Eğitimi dersinin kaldırılması; eğitim bilimine, pedagojik ilkelere, milli eğitim temel kanunu ve birçok mevzuat ile birlikte başta hukuka aykırılık teşkil etmektedir” dedi.

 

OKULLARDAKİ OBEZİTE, ŞİDDET VE MADDE BAĞIMLILIĞI ARTAR

Uygulamanın, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın ortaöğretim beden eğitimi dersi 9-12. sınıflar öğretim programıyla da çeliştiğini kaydeden DES Genel Sekreteri İshak Çelebi, “Bizim eğitim sistemimizin en temel sorunlarından birisi de çocuklarımızın yalnızca akademik gelişimini önemsemesidir. Hâlbuki çocuklarımızın bedensel, ruhsal, sosyal, duygusal ve etik gelişimi de en az akademik gelişimleri kadar önemlidir. Beden eğitimi dersi çocuklarımızın sağlıklı gelişimini sağladığı gibi tüm çağdaş dünya eğitim sistemlerinde de örgün eğitimin önemli bir süreci ve çok değerli bir parçası olarak görülmektedir. Beden eğitim dersi diğer tüm derslerin bütünleyici bir parçası olarak anlaşılmalıdır. Beden eğitimi dersi, çocuklarımızın psikomotor, bilişsel, duyuşsal ve sosyal, psikolojik gelişimine katkıda bulunan önemli bir derstir. Obezite, madde bağımlılığı ve şiddet gibi olumsuz davranışların sıkça yaşanmaya başlandığı okullarımızdan beden eğitimi dersini kaldırmak başta eğitim disiplinine ve milli eğitimin temel amaçlarına savaş açmak demektir” diye konuştu.

 

AKSİNE, BEDEN EĞİTİMİ DERSİNİN SAYI VE NİTELİĞİ ARTIRILMALI

Türk eğitim sisteminin ana sorunlarından birisinin de beden eğitimi, müzik, resim gibi derslerin önemsiz ve baştan savılacak dersler olarak algılanması olduğunu söyleyen İshak Çelebi, konuşmasına şu sözlerle son verdi;

 

Eğitim sistemimizin açmazlarını çözme konusunda bağımsız ve demokratik bir ses olarak irade gösteren sendikamızın böylesi önemli bir husustaki uyarısının Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve Müsteşarımız Sayın Yusuf Tekin tarafından dikkate alınacağına inanıyorum. Aslına değil beden eğitim derslerinin kaldırılması, tam aksine; okullarda beden eğitim dersinin daha kaliteli ve derinlikli bir şekilde işlenerek sporun tüm ülkede yaygınlaşarak, uluslar arası yarışmalara temel oluşturması sağlanmalıdır. Beden eğitimi dersi sözde değil özde olarak, Milli Eğitimin temel ilkelerine uygun ve çağdaş hale getirilerek çocuklarımızın beden, ruh ve fikir gelişimine hakkıyla katkı verecek standarda yükseltilmelidir. Beden eğitimi, sanal ortamlara saplanıp kalmış gençliğimizin sosyalleşebilmesi ve kişiliğini geliştirebilmesine büyük katkıları olmalıdır. Beden eğitimi dersi faaliyetleri çeşitli branşlarda somutlaşmış, üst düzeyde planlanmış, fizyolojik psikolojik, estetik, teknik özellikleri gerekli kılan yarışmaya dayalı ve kurallarla çevrili bir etkinlik haline getirilmelidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)