adscode
adscode

DES' ten 9 Kişi 5 Farklı Partiden Milletvekili Adayı Oluyor!

​Milletvekilliğine aday olmak isteyen memurlar ve sendika yöneticileri için son istifa başvurusunda bulunma günü olan 10 Şubatta kamudan ve sendikalardan istifaların ardı arkası kesilmiyor.

DES' ten 9 Kişi 5 Farklı Partiden Milletvekili Adayı Oluyor!
Sendikalar
Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için Demokrat Eğitimciler Sendikasından (DES) 9 kişi 5 farklı partiden Milletvekilliği için aday oluyor.

Nitelikli bilimsel ve pedagojik çalışmaları yanı sıra bağımsız ve kucaklayıcı kimliğiyle öne çıkan DES'ten, 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerine 5 ayrı partiden toplam 9 aday çıktı.

ARKADAŞLARIMIZ EĞİTİMCİLERİN SESİ OLACAKLAR

Konuyla alakalı soruları cevaplandıran DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Arkadaşlarımız okullarda, üniversitelerde, kredi yurtlarda çalışan bütün eğitimcilerin, öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin, öğrenci ve velilerimizin, eğitimin bütün paydaşlarının ve yine milyonlarca kamu görevlisi ve emeklilerin sesi ve haklarının savunucusu olmak için yola çıkmışlardır. Kendileri her an yanımızdaydılar ve bizde bugün ve yarın onların yanında olacağız, kendilerini yalnız bırakmayacağız.

Arkadaşlarımız kişilik, karakter ve çalışkanlıklarıyla, vizyon ve ufuklarıyla ülkemiz siyasetine kalite ve heyecan katacak nitelikte kişiler olup; seçilip dahil olacakları siyasi partilerimizde fark yaratacak ve siyasetin en güzel ve nitelikli iş örneklerini sergileyecek ve katkılarda bulunacaklardır. Bundan eminiz ve arkadaşlarımıza güveniyoruz.

EMEK ÖRGÜTLERİ TEMSİLCİLERİ SİYASETTE ÖNE ÇIKMALI

Sermaye kesimleri, iş dünyası, hukuk ve ticaret gibi sektörleri temsil eden çokça milletvekili var; emek örgütlerinden, sendikalardan ve kamu çalışanlarını temsil eden kişilerin siyasete atılmasını, milletvekili olmasını çok önemsiyor ve ülkemiz ve geleceğimiz için çokça hayati buluyorum. 

Milletvekilliği gibi kutsal ve bir o kadar da sorumluluğu yüksek bir göreve talip olan arkadaşlarımızın 17 milyon öğrencinin, bir milyonu aşkın eğitim çalışanının ve milyonlarca velimizin ortak isteği ve hakkı olan dünyanın en nitelikli, bilimsel, eşitlikçi, parasız ve demokratik eğitim sisteminin inşasına canla başla katkı ve destekte bulunacaklarına inanıyorum.  Ben arkadaşlarımızın aldıkları bu güzel kararların başta eğitim camiasına, ülkemiz sendikacılığının bağımsız, özgür geleceğine ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERİN TEMSİLCİSİ OLACAKLAR

DES'in milletvekili adaylarının, eğitim çalışanlarının mesleki, özlük, demokratik ve ekonomik standartlarını yükselterek Türkiye'nin dünyanın eğitim, bilim, teknoloji ve kültür üssü olmasına, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı yanı sıra memurlara siyaset hakkı tanınması için de TBMM çatısı altında ve siyasi partiler nezdinde mücadelelerini devam ettireceklerini söyleyen Avcı, Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olan DES mensubu arkadaşlarını görevleri, parti ve seçim bölgeleri itibariyle tanıttı;

DESAM Yönetim Kurulu Üyesi, Aynur KAPLAN, Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

DESAM Genel Sekreteri, Hasan Fikret TÜRKEL, DP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

DES Genel Başkan Danışmanı, İnci TÜRKEL, DP Bursa Milletvekili Aday Adayı

DES Yönetim Kurulu Üyesi, Lokman ERDOĞAN, MHP Çorum Milletvekili Aday Adayı

DES Genel Başkan Danışmanı, Muzaffer TAN, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

DESAM Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Levent KORAL, DP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı

DES Genel Başkan Danışmanı, Ülker Mavral BULUT, Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı

DES Malatya İl Başkanı, Veysel FIRAT, Ak Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı 

DES Genel Başkan Danışmanı, Yavuz GÜLECEK, DYP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)