adscode
adscode

DES, Yıpranma Payı Yasasına İtiraz Etti!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e gönderdiği mektupta ‘Engelli…

DES, Yıpranma Payı Yasasına İtiraz Etti!
Sendikalar
BİR YILA KARŞILIK 3 AY FİİLİ HİZMET ZAMMI İSTİYORUZ

Mektupta, TBMM’de görüşülmekte olan 546 sayılı Kanun teklifine münhasıran; çeşitli meslek mensuplarına verilmekte olan fiili hizmet zammı yani yıpranma payı hakkının zihinsel, işitme, görme ve ortopedik engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerini ve bu alanda çalışan ilgili personeli de kapsaması gerektiğini ifade eden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, engelli çocuklarla fiilen çalışan öğretmenlerin bir yıllık hizmetlerine karşılık 3 ay fiili hizmet zammı verilmesini talep etti.

 

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE HAKSIZLIK YAPILMAMALI

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve bu kanuna ilişkin olarak çıkarılan Fiili Hizmet Süresi Zammı Uygulamasının Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte yer alan ilgili maddelerde, fiili hizmet tazminatını hak eden kurum ve personelin belirtildiğini söyleyen Gürkan Avcı, Engelli çocuklarla çalışan eğitim personelinin bu haktan ayrı tutulmasının eşitlik, adalet ve hakkaniyet prensiplerine aykırı olduğunu söyledi.

 

YIPRANMA PAYI HAKKINI MİLLİ EĞİTİM ŞURASINDA ÇIKARTTIK

Mektupta; Özel eğitim öğretmenlerinin yıpranma payı hakkından mahrum bırakılmasının AB ve İLO kriterlerine ve çalışma mevzuatına da aykırılık teşkil ettiğini kaydeden Gürkan Avcı, Sendikalarının 18. Milli Eğitim Şurasında çıkarttıkları şura kararlarından “Birçok meslek grubuna tanınan yıpranma payı uygulamasının engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerine de verilmesi” maddesinin bu haklı ve meşru taleplerinin hayata geçirilmesinde dayanak ve ivedilik oluşturacağını söyledi.

 

YIPRANMA HAKKI MİLLETVEKİLİNE VAR ENGELLİLER ÖĞRETMENİNE YOK!

Avcı mektupla ilgili şunları söyledi; “Gerçekten yıpratıcı ve zor şartlar altında çalışan özel eğitim öğretmenlerimize fiili hizmet zammı acilen verilmelidir. Sayın Başbakan ve Bakanlarımızdan en kısa zamanda fiili hizmet süresi zammına yönelik adım atmalarını bekliyoruz. TBMM’deki torba kanun tasarılarına bu değişikliğin eklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Engelli yavrularımıza eğitim vererek ailelerini memnun ve mutlu eden özel eğitim öğretmenlerimizin de memnun ve mutlu edilmesi ve haklarının verilmesi gerekir. Basın Kartı Yönetmeliği'ne göre çalışan gazeteciler ve TRT personeli ile milletvekilleri ve dışardan atanan bakanlara 90 gün yıpranma payı hakkı verilen Türkiye’de engelli yavrularımızı hayata hazırlamak ve bir harf öğretmek için aylarca çırpınan özel eğitim öğretmenlerimizi bu haktan dışlamak büyük bir haksızlık ve insafsızlık olacaktır.”

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)