adscode
adscode

Devlet okuluna alınmadı hukuk fakültesini bitirdi

​Doğuştan engelli kızı devlet okuluna kaydını yapmadılar, o ise azmedip hukukçu oldu.

Devlet okuluna alınmadı hukuk fakültesini bitirdi
Eğitim
Mersin’in Anamur İlçesi’nde tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu için ‘Öğrencilerle uyum sağlayamaz’ denilerek ilköğretime kaydı yapılmayan 25 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Mehtap Asutay, azmedip Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1996 yılında ilçeye bağlı Esentepe Mahallesi’nde eğitim veren Şükrü Köymen İlköğretim Okulu’na annesi Aysen ve babası Hasan Asutay ile birlikte gidip kayıt yaptırmak isteyen yüzde 90 engelli Mehtap Asutay’ın kaydı, belden aşağısı felç olduğu için ‘diğer öğrencilerle uyum sağlayamayacağı’ gerekçesiyle yapılmadı. Aysen ve Hasan Asutay çiftinin üçüncü çocukları Mehtap’ı devlet okuluna kaydettirme çabaları sonuçsuz kalınca, başvurdukları özel okula kabul edildi. Mehtap Asutay, büyük bir azimle okudu. Ailesinin büyük fedakarlıklarıyla liseyi de başarıyla bitiren Mehtap, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı.

İlk dönem Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin inşaatı devam ettiği için sınıf arkadaşlarıyla birlikte Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan Mehtap Asutay, sağlık sorunları yaşadı. Bu nedenle okula iki yıl ara vermek zorunda kaldı. Durumu iyileşen Mehtap Asutay, üniversite öğrenimine devam etti.
Her gün annesinin yardımıyla okula giden Mehtap Asutay, azmi ile diğer öğrenci arkadaşlarına da örnek oldu.
Teşekkür belgesi aldı

Mehtap Asutay, bu yıl Çukurova Üniversitesi’nden başarıyla mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Fakülteden mezun olan 87 öğrenci arasında yer alan Mehtap Asutay’a üstün gayretinden dolayı Hukuk Fakültesi Dekanı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Korkut  ona plaket ve teşekkür belgesi verdi.
Yapmam gerekeni yaptım, derslerime çok çalıştım

Eğitim hayatının başlangıcında yaşadığı olayın kendisini çok etkilediğini belirten Mehtap Asutay şunları anlattı:
"Beni her gün annem okula götürüp getirdi. Babam bütün ihtiyaçlarımı hiç gücenmeden karşıladı. Öğretmenlerim, arkadaşlarım sanki benim başarılı olabilmem için adeta seferber oldular. Ben sadece yapmam gerekeni yaptım ve derslerime çok çalıştım. Hedefim hakimlik ve savcılık sınavlarına girmek. Ya da bir yıllık stajyerliğin ardından Mersin’de bir hukuk bürosu kurmak."

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)