adscode
adscode

Devlet okulunda 3D'li eğitim devri

Türkiye'de teknolojinin gelişmesiyle beraber klasik eğitim anlayışı da değişmeye başladı. Özel okullardan sonra devlet okulları da kaliteyi artırmak için 3D'li eğitime geçti.

Devlet okulunda 3D'li eğitim devri
Okullardan Haberler
Gülden Kılıç-Akşam

Eğitim sistemi son 15 yılda adeta çağ atladı. Klasik eğitimin yanı sıra öğrencilerin başarısını arttırmak ve bilginin daha kalıcı olmasını sağlamak için 3 boyut teknolojiler devreye girdi. İstanbul'un Fatih ilçesinde akademik başarısı ve sosyal faaliyetleriyle öne çıkan Büyük Reşit Paşa Ortaokulu, 3D'li Fen Laboratuvarını açarak bir ilke imza attı. Reşit Paşa Ortaokulu Müdürü Ünal Meşe '3 boyutlu eğitim teknolojilerini'yle öğrencilerin derse olan ilgilerini ve eğitim seviyelerini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

GERÇEĞE EN YAKIN

Gerçek dünyanın 3 boyutlu olması nedeniyle sınıf ortamında da 3 boyut kullanımını gerektirdiğini kaydeden Meşe "3 boyutlu görüntüler, gerçeğe yakın olduğundan daha fazla ilgi çekiyor. Öğrencilerin bu teknoloji sayesinde derse olan ilgisi ve konsantrasyonu büyük ölçüde artıyor. Özellikle Fen Bilimleri alanındaki konuları 3 boyutlu olarak izleyen öğrenciler, görsel ve işitsel hafızalarını canlandırarak, bilgilerini daha kalıcı hale getiriyor. Örneğin hücre bölünmesini 3D eğitim sayesinde 3 boyutlu olarak görülebilmekte, bu sayede öğrenciler konuyu daha iyi kavrayabilmektedir. Böylece öğrencilerin başarısını üst seviyeye çekerek, mevcut eğitim kalitesini de artırıyoruz" dedi. 3 Boyutlu Fen Laboratuvarının açılışı Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Fatih Milli Eğitim Şube müdürlerinin ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)