adscode
adscode

DEVLET YANILIYORSA, ÖĞRETMEN DE YANILABİLİR

İktidar ile ana muhalefet partisi arasındaki mağdur edebiyatı tartışması bitmiyor.

DEVLET YANILIYORSA, ÖĞRETMEN DE YANILABİLİR
Eğitim
TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, OHAL KHK’sıyla kapatılan Aktif Eğitim Sen’e, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi bir yazıyla bir anlamda referans olduğunu belirterek “Bu, devletin kendi öğretmenlerini yanıltmasıdır. MEB ve hükümet bile yanılabiliyor veya kandırılabiliyorsa, öğretmenlerin de yanılabileceğini veya kandırılabileceği kabul edilmelidir” dedi.
İrgil TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Aktif Eğitim Sen’in kuruluş ve hesap numaraları bilgisiyle öğretmenlere duyurulmasının ifade edildiği bir resmi yazının 2 Ocak 2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine ve merkez il teşkilatlarına gönderdiğini, bu nedenle öğretmenlerin MEB bilgilendirmesi ile üye olmakta sakınca görmemesinin doğal olduğunu söyledi.

MEB REFERE OLDU, ÖĞRETMENLER ATILDI

“15 Temmuz sonrası öğretmenlerin ihracı veya lisans iptaline en önemli gerekçelerden biri Aktif Eğitim Sen’e üye olmaktı” diyen CHP’li İrgil, şöyle devam etti:
“Hükümet koro halinde, 17/25 Aralık 2013 milattır ondan önceki işlemler bir suç unsuru değil diyor ya, peki bu ne? 2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu resmi yazısı öğretmenleri aklayabilecek, atılma gerekçelerini ortadan kaldırabilecek bir yazı. Diyorsunuz ki; Aktif Eğitim Sen suç unsuru, bu sendikaya üye olmak suç. İyi ama bunu Milli Eğitim Bakanlığı bir anlamda yasal bir sendika diye tavsiye ediyorsa, o zaman bu sendikaya üye olan öğretmenlerin suçu ne? Siz kendiniz resmi yazı göndererek öğretmenleri buna teşvik ettiniz ama daha sonra bu öğretmenleri işten attınız. Peki, bu devletin kendi insanlarına, kendi öğretmenlerine tuzak kurması demek değil midir? Adalet Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığına bu belgeyi gösteriyor ve kararlarını gözden geçirmeye davet ediyorum.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)