adscode
adscode

'Devletin birlik ve beraberliğini hedef alanlar görevden alınmalı'

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Ayşin, "Devletin otoritesine baş kaldıran, devletin birlik ve beraberliğini zedeleyecek davranışlarda bulunan öğretmen olsun, kim olursa olsun, görevden alınmalıdır." dedi.

'Devletin birlik ve beraberliğini hedef alanlar görevden alınmalı'
Sendikalar
Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu belirlenen 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasına ilişkin, "Devletin otoritesine baş kaldıran, devletin birlik ve beraberliğini zedeleyecek davranışlarda bulunan öğretmen olsun, kim olursa olsun, görevden alınmalıdır." dedi.

Ayşin, yaptığı açıklamada, masum olduğuna inandıkları arkadaşlarının görevden alınmasına karşı olduklarını söyledi. Ancak eğitim öğretimi olumsuz etkileyecek ve zedeleyecek davranışta bulunanların hak ettiği cezaya çarptırılması gerektiğini anlatan Ayşin, "Devletin otoritesine baş kaldıran, devletin birlik ve beraberliğini zedeleyecek davranışlarda bulunan öğretmen olsun, kim olursa olsun, görevden alınmalıdır." diye konuştu.

Bu konuda görev yeri değişikliğine sıcak baktıklarını anlatan Ayşin, şöyle konuştu:

"Görev yeri değişikliği örgütsel bir suçtan dolayı yapılıyorsa, biz bunu normal karşılıyoruz. Elbette FETÖ suçlarının da aynı suç kapsamına alınması gerekir. 29 Aralık'ta eyleme katılan öğretmenlerin sayısını net olarak bilmiyoruz. Bu 14 bin öğretmenin içinden karışan var mı? Onun da bilgisine sahip değiliz. Onlar bir soruşturmadan geçirildi, soruşturma sonucu ne oldu onu da bilemiyoruz. Bu süreçte bakanlığın bir açıklama yapması lazım."

"Bunların ihraç edilmesi gerekiyor"
Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız ise terör örgütünün herkesin bildiği gibi yıllardır devletle savaştığını, öğretmen kaçırdığını ve çocuk öldürdüğünü anlattı.

Yıldız, "Hala da devletle çatışıyor. Çukurca'dan Tendürek'ten şehitler geliyor. Biz bu öğretmenlerin öldürülmelerini tavsiye etmiyoruz. 'Onları kurşuna dizin' demiyoruz. Ama PKK terör örgütüyle ilişkili olduğu tespit edilen 14 bin öğretmen var deniliyor. Böyle bir tespit varsa, bu sürgün olmaz, açığa almak da olmaz. Bunların ihraç edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Sendikal faaliyetten dolayı öğretmenlerin yaftalanmasını ise doğru bulmadığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Devletin net olması lazım. Terör örgütüne üye olduğu belirlenenlerin ihraç edilmesi gerekir. Devlete zarar verecek nitelikte bir örgüte mensup olanlar ihraç edilmeli ancak bir sendikaya üye diye ihraç edilmesi yanlıştır. Terör örgütleri insanlık düşmanı örgütlerdir. Yolları kesen, insanları evinden, işinden eden, asker ve polisleri öldüren örgütlerdir."

"Adaletin terazisini düzgün tutmalıyız"
Yıldız, FETÖ mensuplarının devletin tankını uçağını ele geçirerek vatandaşlara doğrulttuğunu anımsattı.

TBMM bombalayan terör örgütünün alçak üyeleri nasıl affedilmeyecek ise devleti yıkmaya çalışan PKK terör örgütünün mensuplarının da affedilmemesi gerektiğini dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devleti yöneten herkese seslenmek istiyoruz: Her zaman adaletin terazisini düzgün tutmamız, adalete sarılmamız lazım. Bazı insanlar hata yapabilir. Bunlara pişman olup olmadıklarını sormak gerekiyor. Bütün bunların devlet tarafından incelikle araştırılması lazım. Devlete düşman kazandırmamaya da dikkat edilmesi gerekiyor. Devlet büyüklüğünü, babalığını gösterecek. Suç işleyen insanlar olabilir ama pişman oluyorlar. Bunlar hakkında soruşturma açarak savunma hakkının verilmesinden yanayım. Terör örgütü mensubu iseler devletin hizmetinden alınmaları gerekiyor."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)