adscode
adscode

Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü Sahiplerine Verildi

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından, akademisyen ve aktivist Dicle Koğacıoğlu adına bu yıl ikincisi düzenlenen makale ödülünün birincisi “Bir Cinayetin Anatomisi:…

Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü Sahiplerine Verildi
Üniversite

 

Sabancı Üniversitesi “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu” tarafından gerçekleştirilen “Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü”nün ikincisi 17 Aralık Cumartesi günü Karaköy Minerva Han’da gerçekleşen öğrenci konferansının ardından düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Akademisyen ve aktivist Dicle Koğacıoğlu adına düzenlenen makale ödülünün birincisi “Bir Cinayetin Anatomisi: Medya, Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet” başlıklı makalesiyle, The City University of New York’dan Zeynep Selen Artan- Bayhan oldu. İkincilik ödülünü Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden “Cinsiyetlendirilen Türler (Genre): Dersim Deneyiminde Sözlü Şiir ve Ağlama Pratikleri” başlıklı makalesi ile Aylin Demir kazandı. Üçüncülük ödülüne ise “Ev Eksenli Çalışan Kadınların İlişki Ağları: Sömürü İlişkileri ve Toplumsal Farklılıklar Eşliğinde Dayanışma” başlıklı makalesiyle Marmara Üniversitesi’nden Sidar Çınar layık görüldü. Kazananlar ödüllerini Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker’den ve Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Dekanı Mehmet Baç’dan aldılar. Kazanan makaleler de düzenlenen öğrenci konferansında sunuldu. Kazanan makalelerin yanısıra; Koç Üniversitesi’nden Damla Bayraktar “Yarı zamanlı çalışanlar, tam zamanlı anneler: "Muhafazakar küresellik" döneminde kadınların istihdamı ve bakım hizmetleri” ve başlıklı sunumu yaptı.

Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü Töreni’ne Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Dicle Koğacıoğlu’nun ailesi, arkadaşları ve öğrencileri de katıldılar.


Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü’ne yurt içi ve dışından ilgi topladı

Türkiye toplumu ve kültürü üzerine toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemeyi ve genç araştırmacıları teşvik etmeyi amaçlayan Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü, 2011 yılı için birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye 500 TL olarak belirlendi. Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 2012 için başvurular en yakın zamanda kabul edilmeye başlanacaktır. Son başvuru tarihi için: 08 Eylül 2012 belirlenmiştir.

 

Çalışmalar üniversitelerarası seçici kurul tarafından değerlendirildi

Tüm sosyal ve beşeri bilim lisansüstü öğrencilerine açık olan makale ödülü anonim olarak üniversitelerarası bir seçici kurul tarafından değerlendirildi. Kurulda Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümü’nden Yeşim Arat, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Nüket Esen, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Fatmagül Berktay, Sabancı Üniversitesi’nden Ayşe Öncü ve Akşin Somel yer aldı. Jürinin onursal başkanlığını Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baç yaptı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)