adscode
adscode

DİCLE ÜNVERSİTESİ

DİCLE ÜNVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Talip Gül

Kuruluş tarihi: 1974

Bulunduğu il: Diyarbakır 

Akademik birimleri: Tıp, Fen, Edebiyat, Diş Hekimliği, Hukuk, Ziya Gökalp Eğitim, Mühendislik, Mimarlık, Ziraat, Veteriner, İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Eczacılık, İletişim olmak üzere 14 fakültesi, 4 enstitüsü, Devlet Konservatuarı, 3 yüksekokulu, 12 meslek yüksekokulu var. 

Öğrenci sayısı: 32.000 öğrenci sayısı var.

Akademik personel sayısı: 3.829 civarında kadrolu akademik ve idari elemanı mevcut.

Yurt olanakları: Şehir içi ve kampüs içinde KYK öğrenci yurtları bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 90 civarında öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında Avrupa ülkeleri, Mevlana Değişim Programı kapsamında diğer ülkelerle ikili anlaşmalar imzalanarak değişim programları yürütülmekte.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Üniversitemiz, 32 bine yakın öğrencisi ile 16 öğrenciye 1 öğretim üyesinin düştüğü Türkiye’nin ikinci büyük kampüsüne sahip, 26 medeniyete ev sahipliği yapmış kültür, sanat, bilim şehri Diyarbakır’da Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri. Türkiye’nin en büyük araştırma merkezlerinden birinin bulunduğu üniversitemiz, en ucuz yemek ve barınma imkânlarının yanı sıra tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, yeşil doğasıyla nezih bir üniversite yaşamı sunarak, öğrencilerini sadece mesleki olarak değil sosyal yönden de geliştirmeyi ilke edinmiştir.

Türkiye’deki sayılı kültür ve kongre merkezlerinden birine sahip olan üniversitemiz, öğrencilerine son teknolojiyle donatılmış laboratuvar ve modern derslikleriyle çağdaş eğitim imkânı sunuyor. Merkezi kütüphanede ve bilgi işlem merkezinde internet bağlantılı bilgisayarlar ile öğrencilerimiz modern ve son teknolojiyle donatılmış ortamlarda eğitim imkânı buluyor.

Üniversitemiz, 1200 yataklı araştırma hastanesiyle, aynı zamanda bölgenin ve Ortadoğu’nun sağlık merkezi konumunda. 

Bölgede ihtiyaç duyulan hemen her alandaki meslek elemanlarını yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapan ve bölge ekonomisine yönelik projeler üreten bölgedeki en önemli kurumlarından biri. Öğrenci kulüplerinin kültür-sanat faaliyetleri ve üniversite takımlarının sportif başarıları, bir taraftan kent yaşamına hareket getirirken diğer taraftan bu faaliyetler, gençleri üniversiteye özendirerek “modern topluma” geçişte önemli bir işlev görmekte.

Bilginin medeniyet ve hoşgörüyle buluştuğu yer olan Dicle Üniversitesi evrensel değerleri temel alarak yaptığı eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleriyle her alanda yetkin, yaratıcı, girişimci, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi, topluma ve çevreye duyarlı yüksek nitelikli bilimsel ve kültürel çalışmalar yapmayı ve insanlığın yararına sunmayı görev edinmiştir.

İletişim bilgisi: www.dicle.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)