adscode
adscode

'DİKKAT! NORM GÜNCELLEMESİ AÇILDI İLLERİN HABERİ YOK!'

Norm Güncelleme Açılmıştır...

'DİKKAT! NORM GÜNCELLEMESİ AÇILDI İLLERİN HABERİ YOK!'
Sendikalar

Norm Kadro Yönetmeliğinin 18. Maddesinde, “Okul ve kurumların norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte yer alan norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde bu değişikliğe konu olan okul ve kurumların norm kadro sayıları Haziran-Eylül aylarında 16 ve 17 nci maddeler doğrultusunda yeniden belirlenir. Yeni okul ve kurum veya yeni derslik açılması halinde, bu okul ve kurumların norm kadroları Haziran-Eylül ayları beklenmeksizin belirlenir. Bakanlık gerek gördüğü zamanlarda bu aylar dışında da okul ve kurumların norm kadro sayılarını yeniden belirleyebilir.” hükmü yer almaktadır.

6360 ve 6447 sayılı Kanun gereğince 14 ilde büyükşehir belediyesi ve 27 yeni ilçe kurulması,  HYPERLINK "http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_03/20112137_cizelgeveesaslar12.03.2014.pdf" \t "_blank" Talim ve Terbiye Kurulunun 07 Temmuz 2009 tarihli 80 sayılı Kararında 20 Şubat 2014 tarih ve 9 sayılı Karar  ile yeniden düzenlenme yapılması ve okul/kurumların mevcut bilgilerinde meydana gelen değişikliklerin güncellemesinin yapılması için, İl Milli Eğitim Müdürlüklerindeki MEBBİS yöneticilerine 07-25 Nisan  2014 tarihleri arasında MEBBİS modülünde yer alan Norm Kadro Modülünde işlem yapma yetkisi verilmiştir. MEBBİS yöneticilerinin aşağıda belirlenen iş takvimi doğrultusunda işlemleri yapması gerekmektedir.

Yukarıda da belirtildiği gibi, Norm Güncelleme açılmıştır. Ancak bugün okullar için son gün olmasına rağmen, okulların bundan haberi yoktur. Buradan bakanlığa sormak isteriz:

Norm kadro güncellemesinin açılmasıyla ilgili resmi bir yazısı var mı?

Okullara konu ile ilgili yazı neden gitmemiştir?

Yangından mal kaçırır gibi bu iş neden yapılmaktadır?

Her durumda üyelerimizin hakkını koruma adına da toplu mesajla bilgilendirme yapmış olmamıza rağmen bir kez de buradan norm sorunu yaşayan tüm öğretmenleri uyarmak isteriz: norm yanlışları yüzünden mağdur olanlar yukarıdaki takvimde güncelleme yetkisi ve tarihleri mevcuttur. Öğretmenlerimizin buna uygun sözlü ya da yazılı taleplerini yapmalarını, idarecilerin de doğru norm belirlemelerini tavsiye ederiz. Biz sürecin takipçisi olacağız.

Anadolu Eğitim Sendikası/Hukuk


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)