adscode
adscode

Dilendirilen çocuk ailesinden alınacak

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, kentte 3-5 yaşındaki çocukların dilendirilip, kağıt mendil satmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini, gerekirse bu şekilde istismar yapan ailelerden çocuklarını mahkeme…

Dilendirilen çocuk ailesinden alınacak
Türkiye'den Haberler
Vali Mehmet Oduncu, gençleri başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan korumak için kamu kurum ve kuruluş amirlerinin katılımıyla bir toplantı yaptı. Vali Oduncu, çocukların dilenerek istismar edilmemesi gerektiğini belirterek bunun için bir dizi çalışma yapacaklarını belirtti.

Çalışmalara ilk olarak kent merkezinden başlayacaklarını belirten Oduncu, "Nihayetinde dilenen yetişkinleri de inşallah dilenme durumundan çıkartacağız. Ama ilk etapta çocukları dilenmekten kurtaracağız. Çünkü bu istismardır. 3 yaşındaki 5 yaşındaki çocuğu getirip caminin önüne koyarak dilenmeye alıştırıyorlar. Biz de camilerden çıkarken o çocukları görüyor ve hatta bazılarımız cebimizden çıkartıp para veriyoruz. Böyle bir şey olamaz. O anne babanın bu şekilde çocuğunu istismar etmeye hakkı yok. Annelik babalık vazifesini yapacaksa yapacak, görevleri o çocuğu yetiştirmek, eğitmek, büyütmek topluma kazandırmaktır. Bunu beceremiyor ve onu yapmıyorsa biz o çocuğu anne babasından hakim kararıyla alacağız ve kendi yetiştirme yurtlarımızda yetiştireceğiz" dedi.

DİLENEN ÇOCUK SAYISI SIFIRLANACAK
Çocukları dilendiren aileler gerçekten fakir ve ihtiyaç sahibi olduğu için bu dilenmeyi yapıyor ve yaptırıyorsa o ailelere vakıf yada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yoluyla bakım ücreti ödenerek aileleri ve çocukları dilenir vaziyetten çıkartacaklarını kaydeden Oduncu, "Sokakta, kucağında, sırtında bebekle, cami önünde veya bir başka yerde çocukların kesinlikle dilenmelerini Osmaniye'de belli bir takvim içerisinde sıfırlayacağız, önceliğimiz burada çocuklardır" diye konuştu.

SURİYELİLER DE UYARILACAK
Osmaniye'de yaşayan Suriyeli ailelerin de çocuklarını dilendirmesine izin veremeyeceklerini kaydeden Oduncu, çocuklarını dilendiren ailelere seslenerek şunları söyledi:

" Suriye 'den gelen ailelere de, 'Çocukların dilenmesine Osmaniye'de kesinlikle müsaade edilmiyor' diyeceğiz. Bununla ilgili uygulamaya hemen başlayacağız. Kavşaklarda araba camı temizleyen, cami önlerinde dilenen Suriyeli ailelere de izin veremeyeceğiz. Çocukların bu şekilde Osmaniye'de istismarına müsaade etmeyeceğiz."

Vali Oduncu, toplantı sonrasında ilgili birimlere konuyla ilgili gerekli çalışmaların başlatılması için talimat verdi. (İbrahim EMÜL/DHA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)