adscode
adscode

Diploma Notu Düzeltme İşlemleri Yarın Sona Eriyor

ÖSYM Diploma notu işlemleri ile ilgili çok önemli bir duyuru yaptı. Peki Diploma notu işlemleri nasıl yapılacak? Diploma notu işlemleri ne zaman yapılacak? Diploma notu işlemleri ile ilgili tüm ayrıntılar…

Diploma Notu Düzeltme İşlemleri Yarın Sona Eriyor
ÖSYM
ÖSYM Diploma notu işlemleri ile ilgili çok önemli bir duyuru yaptı. Peki Diploma notu işlemleri nasıl yapılacak? Diploma notu işlemleri ne zaman yapılacak? Diploma notu işlemleri ile ilgili tüm ayrıntılar bugun.com.tr'de. İşte ÖSYM'nin Diploma notu işlemleri ile ilgili duyurusu...

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

2014-ÖSYS'de Ortaöğretim Başarı Puanları, ÖSYS yerleştirme puanlarını önemli ölçüde etkilediğinden, diploma notlarının doğru ve zamanında toplanması son derece önemlidir. 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminde (ÖSYS) Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplamasında kullanılacak diploma notu, Merkezimiz tarafından KKTC Okulları hariç MEB E-Okul sisteminden alınacaktır. Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB E-Okul sisteminden alınacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, valiliklere gönderilen 4 Kasım 2003 tarih ve 2003/89 Sayılı Genelgede belirtildiği üzere, diploma notlarının toplanması ile ilgili olarak, 2014-ÖSYS'ye başvuran son sınıf düzeyindeki adayların, T.C. Kimlik Numaraları, ad soyadları, okul türleri, alan/kol/bölüm kodları okul bazında http://okul.osym.gov.tr internet adresinde okulların ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin kullanımına açılacaktır.

17 Haziran 2014 tarihinden itibaren E-Okul Sisteminden temin edilen diploma notları ve okul birinciliği bilgisi:

http://okul.osym.gov.tr sitemizden okullara yansıtılacak, okulların ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin kontrolüne açılacaktır.

http://ais.osym.sov.tr üzerinden adaylara kontrol amaçlı yansıtılacaktır.

Adaylar 17-20 Haziran 2014 tarihleri arasında diploma notu düzeltme işlemleri için kendi okullarına bu tarihler arasında başvuru yapacaklardır. Diploma notu bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri E-Okul üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 20 Haziran 2014 mesai bitimine kadar sağlayacaklardır. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kuramlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik istekleri kabul edilmeyecektir.

Düzletme işlemlerinin bitmesi ardından, Merkezimiz tarafından diploma notları ve okul birinciliği bilgisi MEB E-Okul'dan 21 Haziran 2014 tarihinde son defa alınacaktır. Bu yüzden okulların değişiklik isteklerini 20 Haziran 2014 mesai bitimine kadar MEB E-Okula bildirmesi önemlidir.

17-19 Haziran 2014 tarihleri arasında diploma notu ve okul birinciliği bilgisi hariç diğer bilgiler için:

http://okul.osym.gov.tr sitemiz okulların kullanımına açılacaktır. Okullar bilgi girişini tamamladıktan sonra http://okul.osym.gov.tr internet adresi üzerinden aldıkları iki adet listeyi İl Milli Eğitim Müdürlüklerine en geç 19 Haziran 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar teslim edeceklerdir.

Son sınıf durumundaki adaylar, bilgilerini 20-22 Haziran 2014 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr adresinden veya kendi okullarının astığı listelerden kontrol edebilecekledir. Okul Müdürlükleri, diploma notu ve okul birinciliği bilgisi dışındaki diğer bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için 23-24 Haziran 2014 tarihleri arasında ek güncelleme yapacaklardır. Bu taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden gerçekleştireceklerdir. 23-24 Haziran 2014 tarihleri arasındaki bilgi düzeltmelerine diploma notu ve okul birincisi bilgisi dahil değildir.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullardan gelen listelerin bir nüshasını en geç 1 Temmuz 2014 tarihine kadar Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlükleri, http://okul.osvm.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okullar bilgilerini bağlı bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya ÖSYM'den öğrenebileceklerdir.

İnternet ortamında gerçekleştirilecek olan bilgi düzenleme işlemleri için, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Merkezimize bildirilmiş olan Müdürlüğünüzün yetkili kişinin Merkezimizle bağlantı kurması gerekmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ve Okul Müdürlüklerinin kullanıcı kodları ve şifreleri, 2013 yılında kullandıkları kod ve şifreler ile aynıdır. 2014 yılı itibari ile sisteme giriş yapmış olan okulların kullanıcı adı ve şifre bilgileri şu an kullandıkları ile aynıdır.

Bilgi ve destek için 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi) ile irtibata geçilebilir. Yukarıdaki açıklamalar uyarınca tüm işlemlerin süresi içinde gerçekleştirilmesinin sağlanmasını rica eder, teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Ali DEMİR
ÖSYM Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)