adscode
adscode

Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği Yapılacak mı?

''MEB HATASINDAN DÖNÜYOR! DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIYOR''

Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği Yapılacak mı?
Eğitim
''Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl diplomayı hükümsüz sayıp sadece sertifikalılara alan değişikliği hakkı vererek eğitim camiasında şok etkisi yaratmıştı ve diplomaya yönelik alan değişikliği mağduriyeti giderek bütün eğitim camiasının ve öğrencilerin mağduriyeti olmaya başlamıştı çünkü branşını sevmeyen 10 bin öğretmenin ve bu öğretmenlerin ders verdiği 300 bin üzerinde öğrencinin bu durumdan psikolojileri bozulmuştu. Nihayet Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl hatasından döneceği ve alan değişikliğini yönetmeliğe göre yapacağı gelen kesin haberler arasında. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel müdürü Hamza aydoğdu diplomaya yönelik Alan değişikliğinin sinyallerini 2 ay öncesinden vermeye başlamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Eylül ayında verdiği bir röportajında alan değişikliği yapmayacağız diye birşey söylemedik diyerek alan değişikliğinin ilk sinyalini vermişti.Ekim ayı içerisinde de twiter da sosyal hesabından yayınladığı yazısında Alan değişikliği ile ilgili yanlış anlaşılma var ilerleyen haftalarda alan değişikliği ile ilgili açıklama yapılacak diyerek ikinci olumlu sinyali veren Hamza Aydoğdu 2 Kasımda instagramdan alan değişikliği bekleyen bir öğretmene alan değiştirebileceksiniz diyerek alan değişikliğinin kesin yapılacağını söylemiş oldu.

Sayın genel müdür Hamza Aydoğdunun açıklamalarından sonra alan değişikliği bekleyen öğretmenler gruplarında diplomaya yönelik alan değişikliğini sadece iktidar olan ak parti ve milli eğitim bakanlığının çözeceğini paylaşmışlardı. Ve ak partiye destek verme kararı almışlardı. Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler biz desteğimizi verdik şimdi sıra mebde diyorlardı ki. Milli Eğitim Bakanlığından alan değişikliği konusunda olumlu haberler gelmeye başladı.

Alan değişikliği ile ilgili gelen haberleri sıralıyoruz

Alan değişikliği yönetmeliğe göre yapılacak ve sertifikalılarada alan değişikliği hakkı verilecek.

Alan değişikliği kılavuzunun kasım ayında yani bu ayın son haftasında yayınlanacağı , aralığın 2. Haftası yönetmeliğe göre alan değişikliğinin yapılıp sonuçların ise aralığın son haftasında açıklanacağı ve alan değişikliği yapan öğretmenlerin 2. Dönem yeni okullarında göreve başlayacağı söyleniyor.

Yönetmeliğe bağlı alan değişikliği

Her öğretmenin uzamanlık alanın da çalışması için olması gereken bir uygulamaydı bütün eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun diyoruz.''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)