adscode
adscode

Dişlerinize Zarar Veren 9 Gıdadan UzakDurun!

İstanbul AydınÜniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı ÖğretimÜyesi ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, dişler için uzakdurulması gereken 9 maddeden bahsetti.

Dişlerinize Zarar Veren 9 Gıdadan UzakDurun!
Sağlık
Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, şekerli gıdaların diş yüzeyinde asit oluşumuna nedenolduğunu ve dişlerin ara yüzeylerinde çürük yapıcı bakteriler için uygun ortamsağlayabileceğini söyledi.
“Bakteriler, şeker formundaki karbonhidratları parçalayarakasit oluşumuna neden olur, ağız içinde pH değerlerini düşürerek diş mineyüzeyinin sert yapısını bozar” diyen Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, ağızdabulunan bu bakterilerin, şekerli gıdalar sayesinde beslendiğini ve dişyüzeylerini aşındırarak kendilerine uygun yuva oluşturduğunu bu durumun da dişçürüklerine neden olabileceğini ifade etti.Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, şeker gibi dişlere zararvererek çürümeye yol açabilecek gıdalar arasında aşağıdaki maddelerin de yeraldığını ve diş sağlığı için bu gıdaların tüketiminde dikkatli olunmasıgerektiğini vurguladı.

Dişlere Zarar Veren 9 Gıda
 ·        Şeker
 ·        Buz
 ·        Limon ve Turunçgiller
 ·        Kahve
 ·        Yapışkan Gıdalar
 ·        Cips gibi sertyiyecekler
 ·        Gazlı İçecekler
 ·        Alkol
 ·        Spor İçecekleri   

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)