adscode
adscode

Diyarbakır’da Kürtçe eğitim veren özel okul kapatıldı

'Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi', 'Milli Eğitim yönetmelik ve mevzuata aykırı eğitim verildiği' gerekçesiyle mühürlenerek kapatıldı.

Diyarbakır’da Kürtçe eğitim veren özel okul kapatıldı
Eğitim
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kürtçe eğitim veren ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nca 'özel okul statüsü'ne alınan 'Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi', 'Milli Eğitim yönetmelik ve mevzuata aykırı eğitim verildiği' gerekçesiyle mühürlenerek kapatıldı.

Merkez Bağlar ilçesinde 15 Eylül 2014'de açılışı yapılan, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘özel okul statüsü’ tanınan Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi, Diyarbakır Valiliği’nin kararı ile dün akşam saatlerinde mühürlenerek kapatıldı. Yaşları 5-11 arasında değişen çocuklara Kürtçe eğitim verilen binada inceleme yapan milli eğitim müfettişlerinin raporuyla eğitim destek evinin kapatıldığı bildirildi. Ekipler kararı bildirdikten sonra okulun kapısına mühür vurdu.
 

Eğitim destek evinin kapısına vurulan mühürde yer alan tutanakta, şu ifadeler yer aldı: “Diyarbakır Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğünün 9 Ekim 2016 tarih ve 14211706/663.07/10998529 sayılı ‘Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi’ konulu yazılarına istinaden, ilimiz Bağlar ilçesi sınırları dahilinde Şeyhşamil Mahallesi 571 Sokak adresinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Ferzat Kemanger Eğitim Destek Evi’nin ‘Milli mevzuata aykırı olarak faaliyet yürütmesi’ nedeniyle kapatma işleminin uygulandığına dair iş bu kapatma tarafımızdan tanzimle birlikte imzalanmıştır.”


SÖZCÜ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)