adscode
adscode

Diyarbakır'ın gururu Esra, Galatasaray Lisesi'ni istiyor

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'ndeki Koşuyolu Ortaokul'unda eğitim gören 8'inci sınıf öğrencisi Esra Çukur, birçok imkansızlıklara rağmen girdiği iki Temel Eğitimden Ortaöğretime Giriş (TEOG) sınavında…

Diyarbakır'ın gururu Esra, Galatasaray Lisesi'ni istiyor
Eğitim
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'ndeki Koşuyolu Ortaokulu'nda eğitim gören 8'inci sınıf öğrencisi Esra Çukur, birçok imkansızlıklara rağmen girdiği iki Temel Eğitimden Ortaöğretime Giriş (TEOG) sınavında da tüm soruları doğru yanıtladı. Esra Çukur, Galatasaray Lisesi'ne gitmek istediğini belirtirken, aşçı babası Hanifi Çukur, "Kızımla gurur duyuyorum" dedi.

TEOG'un ilk sınavında Diyarbakır'da 12'si özel, 4'ü devlet okulundan olmak üzere toplam 16 öğrenci sınavda bütün soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olurken, her iki sınavda devlet okulunda eğitim görüp bütün soruları bilen tek öğrenci ise Bağlar İlçesi'nde bulunan Koşuyolu Ortaokulu'nda eğitim gören Esra Çukur oldu. Babası aşçı, annesi ev kadını olan ve 3 kardeşi bulunan Esra'nın, 2016 yılında yaşanan olaylar nedeniyle okulunun bir ara kapalı kalması ve ardından birçok öğretmeninin açığa alınmasına rağmen büyük bir başarı sağlayarak TEOG'un iki sınavında da bütün soruları doğru yanıtlaması, ailesini, öğretmenlerini ve Diyarbakır'ı gururlandırdı.

Evinin bulunduğu Bağlar'da sık sık yaşanan elektrik kesintilerine rağmen mum ışığında çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Esra Çukur, hedefinin Galatasaray Lisesi olduğunu söyledi. Okul dışında kalan zamanlarda da sürekli çalıştığını ve soru çözdüğünü söyleyen Esra Çukur, bundan sonra sınavlara girecek öğrencilere sıkı çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Bir okulun yemekhanesinde aşçılık yapan baba Hanifi Çukur, kızının başarısını yoğun çalışmasına bağladığını belirterek, "Okul vaktinden sonra eve gelir sabahlara kadar ders çalışırdı. Sadece okulun verdiği kitaplar değil, kaynaklar araştırır onu alırdım. Deeğişik yayınlar alırdı. Çocuğumdan hiçbir şey esirgemedim. Başarısı ile gururlandık. Galatasaray Lisesi'ni istiyor. Olmaz ise İstanbul Erkek Lisesi'ni düşünüyor. Yetkililerden burs konusunda destek bekliyoruz" dedi.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş ise ilçelerinde 6 bin 500 öğrencinin TEOG sınavlarına girdiğini ancak her iki sınavdan da sadece Esra'nıın bütün soruları doğru bilerek birinci olduğunu söyledi. Esra Çukur'un devlet okulunda okuyup Diyarbakır'da her iki sınavda tüm soruları yapan tek öğrenci olduğunu da söyleyen Milli Eğitim Müdürü Elaltuntaş, "Birinci sınavda toplam 2 öğrencimiz ful çekilmişti. İkinci sınavda ise bu oran 30'a çıktı. Her iki sınavdan da birinci olan sadece Esra Çukur adlı öğrencimiz var. Kendisi, özel okullara ve daha avantajları durumda olan öğrencilere rağmen iki sınavda da tüm soruları doğru bilerek bizi gururlandırdı. Birinci sınavdan sonra kendisine laptop hediye etmiştik. Şimdi ise kendisini yeniden ödüllendireceğiz. Bağlar İlçesi'ndeki başarımızın artması hafta sonları yapılan destekleme yetiştirme kurslarıdır. Bu sayede büyük başarı elde ettik" diye konuştu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)