adscode
adscode

Dizi yazmak ister misin?

Asi, Genco, Aşka Sürgün, Kurşun Yarası, Kasaba, Erkekler Ağlamaz, Silbaştan dizilerinin senaryo yazarlarından Bilal Babaoğlu eğitmenliğindeki senaryo atölyesi 1 Mart 2014’te başlıyor!

Dizi yazmak ister misin?
Etkinlikler
Bir hikayen mi var? Nereden başlayacağını bilmiyor musun? İşte fırsat!
Birçok ünlü dizinin yazarlarından olan Senarist Bilal Babaoğlu mesleki tecrübelerini amatörlerle paylaşmak üzere senaryo atölyesi düzenliyor. “Karakter nasıl yaratılır? Hikaye sürekliliği nasıl sağlanır? Temel çalışma nedir? Olay örgüsü nedir? Senaryomu nasıl satarım?” gibi senaryo ile ilgili kafanızdaki birçok sorunun cevabını bu atölyede bulmak mümkün. Atölyede halen yayınlanmakta olan dizilerin senaryo analizi yapılarak, katılımcıların dizilere senarist gözüyle bakması sağlanıyor. Babaoğlu’nun sektörel deneyimlerini de paylaşacağını atölye süresince uygulama çalışmalarına ağırlık verilerek yazarak yaratıcılığın geliştirilmesi hedefleniyor.
Atölyede hikaye, çatışma, karakter, olay örgüsü, sinopsis, tretman, diyalog ve senaryo olmak üzere öykü oluşturmaktan proje tasarımına kadar senaryo oluşumunun tüm süreçleri ele alınıyor.
Dizi Yazarım Atölyesi 1 Mart tarihinde başlıyor. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölye bir ay boyunca toplam 32 saat sürecek.


Senarist Bilal Babaoğlu, atölye çalışmalarının yanı sıra kendi senaryolarını oluşturmak için katılımcılara danışmalık hizmeti de verecek.
TV sektörünün her zaman yeni bakış açılarına, yeni kalemlere ihtiyaç duyduğunu belirten Bilal Babaoğlu, doğrudan TV yazarlarına yönelik öğretim kurumlarının yetersiz kaldığı ülkemizde atölyelerin bu işi yapmak isteyenler için büyük bir fırsat oluğunu söylüyor. Gerekli çabayı gösteren herkesin senaryo yazarlığı yapabileceğini ifade eden Babaoğlu, küçük bir destekle sürecin çok daha kolaylaştığını da sözlerine ekliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)