adscode
adscode

Doğa Koleji

Doğa Koleji hakkında bilgiler;

Doğa Koleji
Özel Okullar

Kurucusu: Fethi Şimşek
Kuruluş yılı: 2002 yılında kuruldu. 2011 yılında Turkven'in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası’nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji’nde hissedar oldu.
Öğrenci sayısı: 55 bin.
Kampüs sayısı: 2013–14 yeni eğitim öğretim dönemine 32 yeni Doğa Koleji ile girerek kampüs sayısını 52’den 86’ya yükseltti. 2012 ve 2013 yıllarında hedeflerine ulaşan Doğa Koleji’nin 2014 projeksiyonunda ise 110 kampüs, 80 bin öğrenci ve 7 bin 500 akademik personel yer alıyor. Doğa Kolejinin bugün, 30 ilde 90’ın üzerinde kampüsü bulunuyor.
Eğitim dili: Türkçe
Yabancı dil olanakları: Bütün kampüslerde İngilizce ve Almanca, bazı kampüslerde seçmeli olarak Çinçe, İspanyolca ve Fransızca dersleri verilmekte.
Burs olanakları: Sporcu – Başarı bursu.
Yurtdışı ve yurtiçi üniversite başarı oranı: Doğa Koleji’nin SOES eğitim modeli ile 4 yıllık SBS başarısının ardından TEOG’da da başarısını kanıtladı. Doğa Koleji TEOG’da başarılı olan okullar sıralamasında en yüksek puanı elde etti. Acıbadem Doğa Koleji Bilim Okulu, 688.840 puan ortalamasıyla zirveye yerleşirken Atakent, Bağcılar, Bahçelievler, Bostancı, Hadımköy, Şişli-Bomonti, Üsküdar, Topkapı, Yakacık, Balıkesir, Bursa Hamitler, Kocaeli, Diyarbakır, Malatya ve Mersin kampüslerindeki 33 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı. Doğa Koleji’nde uygulanan Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi’ne göre, her sınıfın eğitim koçu tarafından öğrencilere çalışma programları hazırlanıyor. Üniversiteye hazırlık için çalışmalara 11. sınıftan itibaren başlanıyor.
Ücreti: Anaokulu 14.250 TL ile 24.250 TL; İlkokul 14.500 TL ile 26.250 TL; Ortaokul 15.500 TL ile 26.750 ve Lise 15.500 TL ile 24.000 TL arasında değişiyor.
Neden sizi seçsinler? Doğa Koleji’ni diğer okullardan ayıran en temel özelliği eğitimde klasik kalıpları yıkarak, modern, vizyoner, kendine özgü oluşturduğu eğitim modellerine sahip olması. Doğa Koleji’nde çocuklar her şeyi dünyanın en iyi öğretmeninden, doğanın kendisinden öğreniyorlar. Doğayı temel alarak geliştirilen eğitim konsepti klasik kalıpları yıkarak eğitimde ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme’ anlayışını benimsiyor. Doğa Koleji, öğrencilerini sadece akademik anlamda değil her alanda geliştiriyor ve hayata hazırlıyor. Doğa Konseptli Eğitim Modeli, ortaokulda SOES’e dönüşüyor. 5’inci, 7’nci ve 8’inci sınıflar için geliştirilen SOES ‘Eğitim Koçluğu’ sistemin temelini oluşturuyor. Ölçülebilir, değerlendirilebilir ve sürdürülebilir bir eğitimle birlikte Doğa Koleji öğrencileri, akademik derslerin yanı sıra SOES dersleri için de karne alıyor. Bunlar da sırasıyla şöyle: Ölçme Değerlendirme Karnesi, Yabancı Dil Karnesi, SOES Ders Karnesi ve Deneme Sınavı Karnesi. SOES ile öğrenciler Doğa Anadolu Liseleri’nde uygulanan bir MBA programı olan t-MBA modeline hazırlanıyor. t-MBA Doğa Koleji tarafından geliştirilen ve Dünya Akreditasyon Merkezi EdExcel tarafından onaylanan bir sistem. Öğrenciler bu sistemle dünyanın hemen her yerinde geçerli bir diploma alıyor. Master business program olan MBA lise düzeyinde uygulandığı modelin içeriği ise akademisyenler ve öğrencilerle birlikte oluşturuldu ve öğrencilerin bilgi seviyesine göre 12 MBA dersinin kitabı tekrar yazıldı. Doğa Koleji’nin tüm kampüslerinde t-MBA Öğrenci Meclisleri bulunuyor. Bu meclisler t-MBA’in temelini oluşturuyor. Okuldaki tüm süreçlerin yönetimi öğrenci meclisinin organizasyonuyla gerçekleşiyor. Yönetim yapısı, meclis başkanı, yürütme kurulu ve temsilciler meclisinden meydana gelen öğrenci meclislerinde öğrenciler yönetim becerisi, insan ilişkileri konularında yaparak, yaşayarak deneyim elde ediyorlar. Bunlara ek olarak okullarda İngilizce eğitimi yine yaşatarak öğretmek üzerine Oxford University Press ile geliştirilen Oxford Quality Programme ve fen bilimleri için geliştirilen modelin uygulandığı bilim okulu konsepti de ayırt edilen sistemler arasında yer alıyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)