adscode
adscode

Doğa Koleji LYS 3 Değerlendirmesi

“Doğa Koleji” Uzman eğitimci kadrosu, öğrencilerimizden gelen bilgiler doğrultusunda “LYS-3’” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Doğa Koleji LYS 3 Değerlendirmesi
Sınavlar

Doğa Koleji” Uzman eğitimci kadrosu, öğrencilerimizden gelen bilgiler doğrultusunda “LYS-3’” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

5 oturumda yapılan 2017 LYS’lerin son oturumu olan LYS-3’ün sona ermesi ile birlikte LYS maratonu tamamlandı.

LYS-3 ile ilgili genel değerlendirmeyi Doğa Koleji Akademik Direktörü Salih Akbay yaptı;

‘’LYS -3 sınavının zorluk derecesi geçen yıldan çok farklı değildir. Tüm LYS sınavlarına baktığımızda geçtiğimiz hafta söylediğimiz gibi tüm öğrencilerin puan ve yerleştirme sıralarında belirleyici sınav LYS-1 Matematik sınavı olmuştur. Diğer sınavlar beklenilen zorluk derecesinde çıkmıştır.’’

Doğa Koleji bölüm başkanları ise şu değerlendirmeleri ise şöyle:

Doğa Koleji Coğrafya Bölüm Başkanı Said Çakır, zümre başkanları ve coğrafya öğretmenleri:

Coğrafya konuları artık bir bütün olarak ele alınmalı”

2017 LYS-3 sınavı genel olarak öğrencilerin zorlanmadığı, kolay olarak nitelendirilebilecek soruların ağırlıkta olduğu bir sınav olmuştur.

LYS-3’ te yer alan coğrafya soruları, tüm lise müfredatından LYS formatını kapsayacak şekilde hazırlanmış olup müfredat dışı soru bulunmamaktadır. Hem yorum hem de bilgiyi ölçmeye yönelik sorular gelmiştir. Geçmiş yıllarda LYS-3’ de harita yorumlamak üzere gelen sorular bu sınavda da karşımıza çıkmıştır.

İlk kez bu yıl uygulanan kısa cevaplı soru, hem müfredata uygun hem de öğrencilerimizin topoğrafya (izohips) haritalarını okuma ve yorumlama becerilerini değerlendirecek şekilde hazırlanmıştır.

Coğrafya branşında YGS, LYS-3 ve LYS-4 konuları arasında geçişler olmaya başlamıştır. Özellikle sıcak çatışma bölgeleri ve doğal kaynaklar konuları buna örnek olarak gösterilebilir. Buradan yola çıkarak gelecek yıl üniversiteye hazırlanacak tüm adaylara, coğrafya dersini bir bütün olarak ele almalarını ve bu doğrultuda çalışmalarını tavsiye ederiz”.

Doğa Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Ahmet Faruk Orhan ve edebiyat öğretmenleri:

LYS 3’teki Türk Dili ve Edebiyatı testinin Türkçe bölümünde gelen dilbilgisi soruları öğrencilerimizi zorlayıcı nitelikte değildi.

Bu kısımdaki paragraf soruları beklenen uzunlukta geldi. 

YGS’ de sorulmayan anlatım bozukluğu konusundan  LYS’de de soru gelmedi.

 LYS 3’teki Türk Dili ve Edebiyatı sınavının edebiyat bölümü bilindiği üzere bilgi düzeyini ölçen bir sınavdır. Bu sınavda da bu durum değişmemiş, beklentinin dışında bir durumla karşılaşılmamıştır.

 

2017 LYS-3 edebiyat soruları, bir önceki seneki soru zorluk düzeyi ile benzerlik göstermiştir.

Cumhuriyet Dönemi edebiyatı bu sınavda en fazla soru sorulan dönemdir. 2017’de de durum değişmemiştir. Soru sayısı önceki yıllarla benzerlik göstermektedir. Ayırt edici sorular, genellikle cumhuriyet dönemi edebiyatından sorulur. Orhan Pamuk’a ait eser sorusu ayırt edici soru olarak nitelendirilebilir. 

İlk defa uygulanan kısa cevaplı sorulardan her ikisi de nazım biçimi sorusuydu. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimde kısa cevaplı sorunun yanıtının birisi Divan edebiyatı nazım biçimi “ŞARKI“ diğeri Halk edebiyatı nazım biçimi “ DEVRİYE” olduğu bilgisi geldi.”

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)