adscode
adscode

Doğa Koleji Öğrencileri Brezilya Yolcusu

Doğa Koleji öğrencileri meme ve serviks kanserine getirdikleri alternatif tedavi ile ülkemizi başarıyla temsil etmek üzere MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları için Brezilya’ya gidiyor.

Doğa Koleji Öğrencileri Brezilya Yolcusu
Okullardan Haberler
Dünyanın en prestijli bilim olimpiyatlarına davet edilen Doğa Koleji öğrencileri yeni başarılara imza atmak için MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları için Brezilya’ya gidiyor. 

Doğa Koleji’nin beş öğrencisi Brezilya’nın Novo Hamburgo şehrinde gerçekleşecek MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları finallerinde altın madalya kazanmak için bir kez daha yarışacak. 

23-27 Ekim tarihleri arasında 32.si düzenlenecek olan ve dünya çapında bine yakın projenin jüri tarafından değerlendirileceği bu önemli organizasyona; Bahçelievler Kampüsü’nden Biyoloji Öğretmeni Duyşen Kuş danışmanlığında Ege Aral Karabulut ve Eylül Nehar Karabulut, Cevizlibağ Kampüsü’nden ise Biyoloji Öğretmeni Hüseyin Erdoğdu danışmanlığında Greta Şenay Çelebi, İrem Tan ve Yeliz Gürel katılacak.

Doğa Koleji öğrencileri MOSTRATEC 2016 finallerinde büyük başarı elde ederek dünya ikinciliği ve dördüncülüğü, 2015 finallerinde ise dünya birinciliği, üçüncülüğü ve dördüncülüğü kazanmıştı.

Doğa’dan meme ve serviks kanserine tedavi

Çalışmaları ilgi çeken ve final daveti alan Ege Aral Karabulut ve Eylül Nehir Karabulut meme kanseri, Cevizlibağ Kampüsü öğrencileri ise serviks kanseri için alternatif yöntemleri içeren bilimsel projelerini tüm dünyaya sunacaklar. 
Projede kanserle mücadelede çokça kullanılan kemoterapötik yöntemlere alternatif olabilecek yöntemler geliştirmektir.
Bu proje kapsamında Acı Çiğdem bitkisinin yumru ekstresi ile benzer şekilde mikrotübüllere etki eden Paklitaksel’in (PAC) C-4 1 hücre soyu (insan serviks karsinomu), Vero (normal hücre soyu) üzerine sitotoksik aktiviteleri incelenerek ve IC50 dozlarının belirlenmesi hedeflenmiştir.
Klinik öncesi bir çalışma kabul edilebilecek bu projede, çalıştıkları bitki ekstresinin, C-4 1 hücreleri (İnsan serviks kanser hücreleri) üzerine olan durdurucu etkisinin, normal hücrelere oranla daha yüksek olduğunu tespit eden öğrenciler, projelerini geliştirip çalıştıkları malzemenin klinikte kullanılacak ilaç haline getirilebilmesi için önemli sonuçlar ortaya koydular.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)