adscode
adscode

BİR SORUYU SINAVA TERCİH ETMEYİN!

BİR SORUYU SINAVA TERCİH ETMEYİN!
Eğitim

MERVE KURUHASANOĞLU

Teog sınavı yaklaşırken artık önemli olan sınav öncesinde ve sınav anını doğru yöneterek akademik anlamda öğrendiklerinizi sınav anında doğru şekilde aktarmak başarıyı getirecektir.

SINAV DÜŞMANINIZ DEĞİL

Sınavlar zekanızı ya da kişiliğinizi ölçen bir sınav değil. Sadece okulda öğrendiklerinizi ne kadar öğrendiğinizi ölçen bir sınavdır.

SORUYU SONUNA KADAR OKU

Sınavlarda yapılan yanlışların önemli bir bölümü soruları tam olarak anlayamamaktan kaynaklanır. Bunun önemli nedenlerinden biri soruları sonuna kadar okumamaktır. Özelikle değildir, olmamalıdır, olamaz gibi ifadelere dikkat edilmelidir.

ZAMAN

Sınavın sonuna kadar dikkatin dağılmadan devam edebilmesi sınavdan önce bu tecrübeyi edinmekle ilgilidir. Evdeki çalışmalarında kısa süreli aralıklara çalışan birinin sınavda uzun süre dikkatini sürdürmesi imkansızdır. Bu sebeple evde her soruya bir dakika ayıracak şekilde zaman tutarak çalışmalı ve çalışma sürelerinizi artırmalısınız.

BİR SORUYU SINAVA TERCİH ETMEYİN

Sınavda çözemeyeceğiniz zorlukta sorular da olabilir, konu ya da soru tipi size çok aşina gelse bile.. Bu sebeple sorularla inatlaşmayın. 1-2 kez okuduktan sonra hala çözemediyseniz soruyu atlayın. Zamanınız kalırsa daha sonra daha sakin bir kafayla döndüğünüzde soruyu çözme ihtimaliniz daha yüksek olacaktır

NE ZAMANA KADAR ÇALIŞILMALI…

Sınava girdiğinizde zihninizin dinlenmiş, kendini yenilemiş bir halde olması sınavdaki performansınızı artıracak ve sınavda yaşayacağınız kaygı düzeyini azaltacaktır. Bundan dolayı sınavdan önceki günü dinlenerek geçirmeniz çok önemlidir. Ayrıca sınavdan önceki gün, sınav akşamı veya sınav sabahı aklınıza takılan bir konu vs olduğunda kitaplarınıza göz atabilirsiniz; ancak zihninizi yoracak kadar uzun sürmemesi çok önemlidir.


SINAVDAN HEMEN ÖNCE…

Sınavdan önceki birkaç günde sağlığınıza, beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat etmeniz gerekir. Riskli sporlardan (örn. Futbol), denemediğiniz yiyeceklerden vs kaçınmalısınız.

Sınavdan bir hafta öncesinden itibaren uyku saatlerinizi sınava gireceğiniz saate göre ayarlamalısınız.

Sınav sabahı yapacağınız kahvaltı her gün yaptığınız kahvaltı gibi olmalıdır. Farklı yiyecekleri denemekten kaçınmalısınız.

Sınava giderken yanınızda su ve kuruyemiş tarzı yiyecekler götürmenizde fayda var ancak götürdüğünüz yiyecek ve içeceklerde aşırıya kaçmamalısınız.

Sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.


http://www.dogaokullari.com/teog/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)