adscode
adscode

Doğa Koleji Servis Araçları Denetimden Tam Not Aldı

Yeni eğitim-öğretimime hazır olan Doğa Koleji, öğrenci taşımacılığına ise ayrı bir özen gösteriyor.

Doğa Koleji Servis Araçları Denetimden Tam Not Aldı
Okullardan Haberler

2018-2019 eğitim-öğretim yılının 17 Eylül’de başlayacak olmasıyla sıkı bir denetimden geçen Doğa Koleji servis araçları, güvenlik, bakım, hizmet kalitesi ve risk analizinden başarıyla geçerek tam not aldı. Doğa Koleji servislerinde öğrenciler tam anlamıyla kendini güvende hissederken, aileler ise huzurlu.

 

Doğa Koleji servislerinde öğrenciler güvende, veliler huzurlu, okul yönetimi ise öğrencilerinin güvenliği için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Kurulduğu günden itibaren dünya standartlarındaki eğitim teknolojileri, akademik ve sportif başarıları, konsept okulları, uluslararası vizyonuyla Türk eğitim sistemine pek çok ilki getiren Doğa Koleji, öğrenci taşımacılığı faaliyetlerinde de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Okul Taşımacılığında standartların üzerinde hizmet vermeyi ilke edinen Doğa Koleji öğrenci servislerinde güvenlik ve kalite birinci sırada yer alıyor. Doğa Koleji’nin servislerine verdiği önem ve özen ise velilerin içini oldukça rahatlatıyor.  Okuldaki öğrenci taşımacılığı “MEB Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" çerçevesinde yapılıyor. Ayrıca, servis araçlarıyla yapılan öğrenci taşımacılığında sorun yaşanmaması için okul yöneticileri tarafından da denetimler sıkı tutuluyor. Öğrencilere kaliteli, sağlıklı, huzurlu bir servis hizmeti sağlamak adına servis firmalarının yapmış olduğu tüm hazırlıklar Doğa Koleji Yetkililerinin de kontrolünden geçerek uygunluk veriliyor.

 

Servisler sıkı takipte

Teknolojik üstünlüğü olan araçlarla, gelişen son teknolojiyi  kullanarak hizmet veren Doğa Koleji,  2018-2019 eğitim öğretim döneminde İstanbul içi yaklaşık 920 araç ile günde ortalama 14.000 öğrencinin güvenli bir şekilde ulaşımını sağlıyor. 150 araç ile ise günde ortalama 2.500 öğretmen/personel taşıma hizmeti sağlıyor. Bu sayı Türkiye genelinde 1.750 araç ile 26.250 öğrenci servisi ve 285 Araç ile 4.500 öğretmen/personel sevisini buluyor.

 

Bu yılki eğitim-öğretim döneminde toplam 54. 670 öğrencinin ulaşımını konforlu bir şekilde sağladıklarını belirten Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Velilerimiz, profesyonel bir ekip tarafından titizlikle yönettiğimiz servis taşımacılığı kalitemizden hiçbir şekilde endişe duymasınlar” dedi.

 

Lüle, yönetmelik tarafından belirlenen tüm nitelik ve donanımlara sahip olan servis araçlarında, araç içi takip sistemleri sayesinde, öğrencilerin servise binip binmediğini kontrol ettiklerini de kaydetti. Kayıt cihazındaki GPS ve GPRS modülü vasıtasıyla öğrencilerin hangi lokasyonda indiği takip ediliyor. Aynı zamanda servisin fazla yolcu alıp almadığı

görülebiliyor.

 

Öğrencilerin Güvenliği 1. Sırada

Doğa Koleji öğrencilerin konforunu sağlamak adına servislerin üst model olmasına özen gösteriliyor.

Tüm koltuklarda öğrencilerin can güvenliği sağlayacak 3 nokta emniyet kemerleri bulunuyor. Aynı zamanda araçlarda bulunan GPS (Araç Takip Sistemi) sayesinde velilerin servis saatleri dahilinde öğrencilerinin bulunduğu aracın anlık mesafe, hız ve konum bilgilerini takip edebilmesi sağlanıyor. Okullar açılmadan önce  başlangıcında araçların ruhsat, muayene, periyodik bakım vb. kontroller sağlanıyor ve iç-dış fiziki kontrolleri yapılıyor.

 

 

Şoför ve servis rehberi  eğitimi şart

Hizmet içi eğitimlerle çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırmayı amaçlayan Doğa Koleji’nde servis şoförleri ve servis de bulunan rehberler de düzenli olarak eğitimlere tabii tutuluyor. Servis şoförleri, Şoför Eğitim Sertifikası, Toplu Taşım Aracı Kullanım Belgesi ve Güzergâh Kullanım İzin Belgesi'yle yola çıkabiliyor. Yönetmeliğe göre 20 yaşını doldurmuş, en az ilkokul mezunu, 3 yıllık E sınıfı veya 5 yıllık B sınıfı sürücü belgesi bulunan, son 5 yıl içinde ölümlü trafik kazalarına karışmayan, alkollü araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle sürücü belgesi birden fazla kez geri alınmayanlar servis şoförü oluyor. Servis sürücülerinin ayrıca “Okul Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi’’ne sahip olmaları da gerekli. Sürücülerin ve rehberlerin öğrenci taşımacılığı işinde tecrübeli olması, herhangi bir adli sicil kaydının bulunmaması, yaş ve fiziki durum olarak işe uygunluğu, sağlık raporlarının çalışmaya uygun olması Doğa Koleji’nin başlıca işe alım kriterlerindendir. Sezon başlangıcında işe alım sonrasında tüm sürücü ve rehberler görevleri ile ilgili oryantasyon süreci geçirirler. Okul dönemi boyunca da  eğitim takvimi doğrultusunda şoförler ve rehberler İSG Eğitimleri, İlk Yardım Eğitimleri, Acil Durum Eylem Planı Eğitimleri, İletişim Eğitimleri vb. eğitimlerden geçerler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)