adscode
adscode

Doğa Koleji TIMSS’e hazırlıyor

Doğa Koleji, öğrencileri dünyanın en önemli akademik sınavı TIMSS’e hazırlıyor

Doğa Koleji TIMSS’e hazırlıyor
Okullardan Haberler

Türk eğitim sistemine yön vermeye devam eden Doğa Koleji, Uluslararası TIMSS Matematik ve Fen yeterlilikleri programını tüm kampüslerinde uygulayacak. ABD Eğitim Bakanlığı, İngiltere Araştırma Kuruluşu, Boston Koleji ve katılımcı ülkeler tarafından desteklenen TIMSS sınavı ile öğrenciler uluslararası kriterlere göre fen ve matematik yetilerini ölçme şansı yakalayacak.

Doğa Koleji tarafından uygulanan TIMSS sınavı, uluslararası kriterlere göre öğrencilerin Matematik ve Fen yeterlilikleri görme şansını elde ediyor. 67 ülkede uygulanan TIMSS sınavı ile öğrenciler, dünya çapında kabul gören bir ölçme ve değerlendirme yöntemi ile kazanım düzeylerini ölçebiliyor.

ABD Eğitim Bakanlığı, İngiltere Araştırma Kuruluşu, Boston Koleji ve katılımcı ülkeler tarafından desteklenen TIMSS, Doğa Koleji ile 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflara uygulanıyor. 

Matematik ve Fen derslerinden sınıf düzeyine göre 20 soru ile yapılan uygulamada, açık uçlu, çoktan seçmeli, evet –hayır, eşleştirme gibi sorulara yer veriliyor. Böylece öğrencilerin matematik ve fen derslerine ilişkin analitik düşünme becerisi, sentez düzeyleri ölçülüyor.

Bütün öğrencilerin katılımına açık ve ücretsiz olan Uluslararası TIMSS Matematik ve Fen Yeterlilikleri Programı, 8 Mart 2014 tarihinde uygulanacak. Başvurular www.dogakoleji.com adresinden online olarak yapılacak ve öğrenciler değerlendirme raporunu T.C. Kimlik numarası ile www.dogakoleji.com adresinden öğrenebilecek.  

 

TIMSS Sınavı Hakkında:

 Merkezi Hollanda’da bulunan Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu IEA’nın [International Association for the Evaluation of Educational Achievement] dört yıllık aralıklarla düzenlediği bir tarama araştırması olan TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Araştırması), ilk olarak 1993 – 1994 yıllarında Matematik ve Fen bilgisini, becerisini ölçmek amacıyla yapıldı. ABD Eğitim Bakanlığı, İngiltere Eğitim Araştırma Kuruluşu, Boston Koleji ve katılımcı ülkeler tarafından desteklenen TIMSS Sınavı, 67 Ülkede uygulanıyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)