adscode
adscode

Doğa Koleji’nin “CodeMath” eğitim modeli dünyaya açılıyor

GESS Küresel Eğitim Malzemeleri Fuarı 19-20- 21 Ekim’de WOW İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Uluslararası fuarda Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle CodeMath eğitim modelini dünyaya tanıttı.

Doğa Koleji’nin “CodeMath” eğitim modeli dünyaya açılıyor
Okullardan Haberler
GESS Turkey, 19 Ekim'de kapılarını açtı. Dünyanın sayılı eğitim organizasyonlarından GESS Fuar ve Konferansları serisi Dubai, Meksika ve Endonezya’nın ardından ilk kez Türkiye’de düzenleniyor. Doğa Koleji, yöneticileri ve eğitimcileriyle sektörün seçkin markalarıyla bu dev organizasyondaki yerini aldı.

Eğitimde fark yaratan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ise GESS Küresel Eğitim Malzemeleri Fuarı’nda CodeMath eğitim modelini dünyaya tanıttı. Fuarda Lüle, MEB YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojiler) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ile Doğa Koleji standında bir araya geldi. Lüle, disiplinler arası eğitim anlayışını desteklemek adına matematik dersi ve bilgisayar dersinin ortak çalışmasıyla oluşturulan” “CodeMath” projelerinin ayrıntılarını uzmanlarla paylaştı. CodeMath tanıtımı fuar ziyaretçileri ve eğitimciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı

“CodeMath ile Matematik ve Kodlama Buluşuyor”
Uluslararası Eğitim Fuarı GESS’te CodeMath eğitim metodunu tanıtan Lüle, CodeMath sistemini şu şekilde aktardı:
“CodeMath Doğa Koleji öğretmenleri tarafından geliştirilen disiplinler arası eğitim modelidir. Disiplinler arası eğitim sayesinde öğrenciler karşılaştığı problemleri farklı yönleri ile değerlendirebilen bireyler yetiştirilmektedir. Bu projenin amacı, matematik ve kodlamayı buluşturarak, öğrencilere 21. yy. becerilerini ve günlük hayatta kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı zihinsel alışkanlıkları kazandırmaktadır. CodeMath ile öğrenciler iki dersin kazanımlarını tek bir derste ediniyor, eğlenerek öğreniyor”.

Neden GESS?
GESS Turkey, Küresel Eğitim Malzemeleri ve Çözümleri 19-21 Ekim tarihlerinde WOW İstanbul Kongre Merkezi’nde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü desteği ile İFO Fuarcılık tarafından FE Education iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Eğitim tedarikçileri ve çözüm sağlayıcıların eğitim sektöründeki önemli karar alıcılara ulaşmalarını mümkün kılan GESS fuarları, GESS Turkey ile bu global markanın gücü ve uzmanlığıyla birlikte Türkiye’nin gelişen eğitim endüstrisine hizmet vermeyi amaçlıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)