adscode
adscode

DOĞA OKULLARI DA DEVLET TEŞVİĞİ KAPSAMINDA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen özel okul teşviği alabilecek okullar arasında Doğa Okulları bu yılda yer aldı.

DOĞA OKULLARI DA DEVLET TEŞVİĞİ KAPSAMINDA
Özel Okullar
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen özel okul teşviği alabilecek okullar arasında Doğa Okulları bu yılda yer aldı. Geçen hafta yönetimi Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu tarafından devralınan Doğa Okulları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullar için verilen teşvik kapsamında bu yılda yer aldı.Doğa Okulları’nda okuyan öğrencilerin velileri de verilen özel okul teşviklerinden yararlanabilecek.

Destekten faydalanmak isteyen öğrenci velileri, 2 Eylül’e kadar, e-okul/da bulunan özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği menüsünden başvuru yapabilecek.

Eğtim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler için eğitim ve öğretim destek bedelinin yüzde 35 Kasım, yüzde 35’i şubat ve yüzde 30’u haziran olmak üzere 3 taksitte ödenecek. Böylelikle eğitim desteği almaya hak kazanan Doğa Okulları öğrencilerinin velileri de yıllık ücretlerinden indirim kazanmış olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, 5 Eylül’de tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrenciler ilan edilecek, 6-19 Eylül tarihleri arasında öğrenciler tercih işlemlerini yaparken 20 Eylül’de ise yerleştirme sonuçları açıklanacak.

Doğa Okulları…

106 okul, 70 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve 11 bin çalışanıyla global bir eğitim kurumu olan Doğa Okulları’nın öğrencileri, anaokulundan liseye kadar her kademede, özgün eğitim modelleriyle, özgür düşünen, içinde yaşadığı topluma duyarlı, özgüveni yüksek bireyler haline geliyor.

Doğayı temel alarak geliştirilen eğitim konseptiyle, klasik kalıpları yıkarak eğitimde yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışını sistemleştiren, başarıyı “eğitim hayattır” cümlesiyle tanımlayan Doğa Okulları, öğrencilerini sadece akademik anlamda değil her alanda geliştiriyor ve hayata hazırlıyor. Yeni satın almayla beraber Doğa Okulların hedefi 200 okula çıkmak.

Ortaokulda SOES, Lisede t-MBA ile Ayrıcalıklı Eğitim…

Anaokulundan itibaren uluslar arası standartlarda yabancı dil öğrenen öğrenciler, ortaokulda uygulanan Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemimizle (Student Oriented Education System) öğrencilere kendilerini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunuyor.

Doğa Okulları liselerinde uygulanan t-MBA eğitim modeli ise öğrencileri hem iş hayatına hem de üniversiteye hazırlıyor. t-MBA sayesinde öğrenciler, kendi potansiyellerini, başarılı yönlerini, ilgi alanlarını yaşayarak keşfediyor ve kariyerlerini bu doğrultuda inşa ediyorlar. 

TEOG ve YGS – LYS Sınavlarına Özel Hazırlık Programı ile Başarıyı Yakalıyorlar…

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG)  sınavına hazırlıkta Doğa Okulları, yıllardır uyguladığı sistemli, yapıcı ve disiplinli eğitimiyle bu sınavda her yıl başarılara imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği müfredata % 100 uyumlu soru, sınav ve etütlerle sınava hazırlanan Doğa öğrencilerinin akademik başarısı kadar zihinsel ve bireysel gelişimleri de destekleniyor. 
 
Öğrencinin yetenek, yönelim ve beklentilerinin de gözardı edilmediği SOES (Student Oriented Education System) ile sınav kaygısı yaşanmadan sınava hazırlanan öğrenciler, TEOG sınavına kendine güvenerek giriyor. 

Doğa Okulları, Üniversite Hazırlık sürecini ise 4 yıllık bir programa yayarak  öğrencilerdeki sınav kaygısını yok ediyor ve öğrencilere eksiksiz bir sınav hazırlık programı uyguluyor. Doğa Anadolu Liseleri'nde öğrenciler, akademik ve sosyal bir müfredatın yanı sıra yaş ve beklentileri göz önünde tutularak şekillenen bir üniversiteye hazırlık programına dahil oluyor.

Doğa Okulları Üniversite Hazırlık Programı etkin bir şekilde yürütülebilmesi için özel olarak kurulan YGS-LYS birimi, üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere ve ailelerine uzman ve yetkin bir akademik kadro ile danışmanlık yapıyor. Her bir öğrencinin gelişimi rehber öğretmenler ve eğitim koçları tarafından takip ediliyor. Doğa öğrencileri, üniversitede ilk 3 tercihinde birine yerleşirken, yurtdışında ise saygın üniversitelerden kabul görüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)