adscode
adscode

DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİSİNDEN SATRANÇTA AVRUPA BAŞARISI

Doğa Okulları öğrencisi Ekin Barış Özenir, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda birinciliği CM Gharibyan Mamikon ile paylaşarak önemli bir başarıya imza attı

DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİSİNDEN SATRANÇTA AVRUPA BAŞARISI
Ortaokul
Akademik alanda olduğu kadar spordan sanata her alanda başarılarıyla öne çıkan Doğa Okulları, satrançta Avrupa çapında önemli bir başarı kazandı.

Doğa Okulları Mersin Doğa Kampüsü öğrencisi Ekin Barış Özenir, 49 ülkeden 1.315 sporcunun katılımıyla gerçekleşen 2016 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda (European Youth Chess Championship) Avrupa birinciliğini CM Gharibyan Mamikon ile paylaşarak önemli bir başarıya imza attı.

Doğa Okulları Satranç Bölüm Başkanı Beyhan Somalı, Türkiye’den 39 sporcunun katıldığı Şampiyonanın 27 Ağustos’da oynanan son tur karşılaşmaları ile sona erdiğini belirtti. 12 yaş erkekler kategorisinde yarışan CM (Candide Master – Usta Adayı) Ekin Barış Özenir, son turda Turnuvanın bir numaralı, dünyanın en iyi 2. Satranç oyuncusu olan Bjerre Jonas ile karşılaştı. (FIDE Master – FIDE Ustası) Jonas’ın beraberlik teklifini siyah olmasına rağmen reddeden Özenir, bu maçı da kazanarak 8 puana ulaştı.

Özenir, 1. ile eş puanla kategorisini averajla Avrupa 2.'si olarak tamamladı. Bu başarısıyla Türkiye’ye ve Doğa Okulları’na büyük bir gurur yaşattı.

Her yıl milli takım havuzunda yer alan Doğa Okulları öğrencilerinin satrançta il birincilikleri, ülke derecelerinin yanı sıra Avrupa birinciliği ve dünya ikinciliği de bulunuyor.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)