adscode
adscode

Doğa Okulları'nın yeni sahibi Ömer Saçaklıoğlu

Doğa Koleji'nin yüzde 100 hissesi için nihai satış anlaşması 20 Ağustos 2016 tarihinde imzalandı

Doğa Okulları'nın yeni sahibi Ömer Saçaklıoğlu
Eğitim
Satış işlemi, Metal Yapı Konut ile Fethi Şimşek ve Turkven tarafından danışmanlık verilen yabancı yatırımcılar arasındaki anlaşmanın imzalanmasıyla sonuçlanmış oldu.
Doğa Okulları kurucusu Fethi Şimşek yaptığı açıklamada, “Kurup yıllardır itinayla büyüttüğümüz okulumuzu bu kıymetli ve hayırsever işadamına devretmek bize gurur veriyor. Doğa Okulları yıllardır başarıyla taşıdığı liderlik bayrağını, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden birinin kurucusu ve sahibi olan Ömer Saçaklıoğlu ile daha yükseklere taşımayı hedeflemektedir” dedi.

ÖMER SAÇAKLIOĞLU KİMDİR?
1980 yılından beri gayrimenkul geliştirme konusunda Metal Yapı Konut şirketiyle faaliyet gösteren Ömer Saçaklıoğlu, özellikle üst segment eğitim kampüsleri, ofis, rezidans, AVM ve otel konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Yakın geçmişte birçok projeyi tamamlayan Metal Yapı Konut’un şu anda devam eden projeleri de bulunuyor. Metal Yapı Konut’un inşa ettiği projeler arasında Aqua Florya AVM, İstanbul Akvaryum, Crowne Plaza Florya, Historia AVM de var. Metal Yapı Konut, Aydınlı İnşaat ile İstanbul Güneşli’de eski İçdaş Fabrikası arazisi üzerine ortak proje inşa ediyor. 2002 yılında Fethi Şimşek tarafından kurulan, 106 kampusu, 70 bin öğrencisi, 8 bin çalışanı bulunan Doğa Okulları’ndan çıkan Turkven, Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceğini duyurdu.

‘16 YILDA 5 MİLYAR GETİRDİK’
Turkven’den yapılan açıklamada “2000 yılından bu yana Türkiye’ye 5 milyar dolar mertebesinde yatırım getirdiğimiz için gururluyuz ve 2017 sonuna kadar 1 milyar dolar yatırımı daha ülkemize çekme hedefimiz var” denildi.
Turkven’in Migros, Digiturk, Mavi Jeans, Koton, Flo, Uno, Medical Park, Doğtaş Kelebek, Dominos Pizza Türkiye, Dominos Pizza Rusya, Golf Dondurma, İntercity, Pronet ve Tekir Acar Kozmetik, Roma Plastik Mobilya Yan Sanayi, Provus Romanya, Provus Türkiye, NGM Medya Pazarlama ve Trendtech’te yatırımları buluyor.


Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)