adscode
adscode

Doğa Okulları'nın yeni sahibinden ilk açıklama: 'HEDEFİMİZ 200 OKUL'

Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, Doğa Okullarına her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi.

Doğa Okulları'nın yeni sahibinden ilk açıklama: 'HEDEFİMİZ 200 OKUL'
Özel Okullar
Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, Doğa Okullarına her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Okul sayısını da 200’e çıkarmayı hedefleyen Saçaklıoğlu, “5 yıl için 500 milyon dolar yatırımla Türkiye’de eğitim alanında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sırada ise üniversite var”dedi.

106 okul, 70 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve 11.000 çalışanı ile global bir marka olan Doğa Okulları, el değiştirdikten sonra hedef yükseltti. Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu tarafından satın alınan Doğa Okulları, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yaparak, okul sayısını 200’e çıkarmayı hedefliyor. Saçaklıoğlu, öğrenci ve aileleriyle yüz binlerce kişilik dev bir aileyi bünyelerine
kattıklarını belirterek, “Türk eğitim camiasının en büyük okullar zinciri olarak görülen Doğa Okulları, vizyonu ile çağa uygun, modern bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecektir. Doğa Okulları, eğitime kazandırdığı özgürlükçü, inovatif, kapsayıcı ve rekabetçi yaklaşımıyla, önemli bir marka olarak görüyoruz” dedi. Doğa Okullarının çocuklara, eğitim hayatı boyunca sadece akademik başarı değil,
sanat, spor, kültür ile içe içe, içinde yaşadığı topluma sorumluluk duyan, kaliteli bir yaşama sahip, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Saçaklıoğlu, “15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi eğitimin bir kez daha önemini ortaya koymuştur”açıklamasında bulundu.

Cumhuriyetin 100. yıl coşkusuna yakışacak şekilde yatırımlar yapacaklarını anlatan Ömer Saçaklıoğlu, “Darbe sonrası Türkiye’ye karşı yatırım yapılmaz algısına inat olarak bu satın almayı gerçekleştirdik. Metal Yapı Konut olarak, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yüce Türk halkının dik duruşu ve taviz vermez yaklaşımına millet olarak çok şey borçluyuz. Özellikle bu
süreçte bize düşen bu satın almayı gerçekleştirerek, Cumhuriyetin 100. yıl kuruluş yıldönümüne yakışacak çağa uygun modern bir eğitim, öğretim kurumu yapmayı hedefliyoruz” dedi. Bilim ve teknolojinin olanaklarını en verimli şekilde kullanarak öğrencilerinin yetenek, ilgi ve hedefleri doğrultusunda akademik kariyerlerine yön vermeyi amaçladıklarını anlatan Saçaklıoğlu, “Doğa Okulları, yüksek eğitim standartlarıyla Türkiye’nin önemli bir markasıdır.

Cumhuriyet ışığında topluma lider ve model olabilecek, eğitimdeki tüm yeniliklere açık ve vizyon sahibi öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Ana sınıfından başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi ile güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarını vurgulayan Saçaklıoğlu, bünyelerine kuracakları veya başarısı güçlü bir üniversiteyi de katarak yola devam edeceklerini vurguladı. “Eğitim modelimizle her zaman fark yaratmaya devam edeceğiz.

Güçlü akademik yönümüzle ve 5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz.” Saçaklıoğlu, iyi İngilizce eğitimi dışında mutlaka ikinci dilde de eğitim vereceklerini hatırlatarak, “Doğa Okulları, İngilizce dil eğitimi dışında mutlaka ikinci dil eğitimi ile dikkat çeken bir eğitim sürecini hayata geçirecektir. Öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizle büyük bir aile olmanın sorumluluğu içinde, eğitim ve öğretim kalitemizi sürekli yükselterek, ülkemizin gurur duyacağı öğrencileri yetiştireceğiz” dedi. Bugüne kadar ülkeye büyük yatırımlar kazandırdıklarını vurgulayan Saçaklıoğlu, “Yarattığımız katma değerle ülkemiz adına gurur verici işler yaptık. Ülkemizden kazandığımızı yine ülkemize yatırım yaparak yolumuza devam ediyoruz. Herşeyimizibu ülkeye borçluyuz. Yarınlarımıza yönelik yüksek standartlarda eğitim yapacakokulların yenilerini eklemek bizleri gururlandıracaktır. Şimdi eğitim alanına yönelerek,ülkemize çağa uygun ve modern okullar kazandıracağız” dedi.
Okulları satın almasıyla birlikte algı operasyonuna maruz kaldıklarını anlatan Saçaklıoğlu, “Yüzde yüzü tarafımdan satın alınan okullarla ilgili, internet sitelerinde haberler yapılarak bir algı operasyonu yürütmeye çalışanlar var. Bu vesile ile bir kez daha belirtiyorum, okulların yüzde yüz sahibi benim. Gelecek hiçbir iç ve dış ortaklığa da kapalıyız. Metal Yapı Konut, satın alma operasyonunun tek başına gerçekleştirecek güçlü bir ekonomik yapıya sahiptir” dedi. 

Yapılan yalan haberlerle, öğrenci ve velileri rahatsız etmeye çalışanların olduğuna işaret eden Saçaklıoğlu, “Yaptırılan haberler, maalesef birilerine hizmet ediyor. Öğrenci ve velilerimize rahat olmalarını okullarımızla ilgili herhangi bir hukuki sürecin yürümediğini duyurur, okullarımızın planlanan tarihte açılacaktır” ifadeseni kullandı. Doğa Okullarının çağa uygun, modern eğitim sistemi ve çevreci dostu olarak eğitim çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Saçaklıoğlu, eğitim camiasının lideri olara büyük bir sorumluluk içinde hareket edeceklerini söyledi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)