adscode
adscode

Doğu'da Kar Yağışı Etkili Oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla yağan kar, yaşamı olumsuz etkiliyor

Doğu'da Kar Yağışı Etkili Oluyor
Türkiye'den Haberler
Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla yağan kar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği bölgede, rüzgarın ise kuzeyden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Bölge genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kent merkezleri beyaz örtüyle kaplanırken, vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizlemeye çalıştı.

Özellikle çocuklar karla kaplı kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri de cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

- En soğuk gece Ardahan'da yaşandı

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da sıfırın altında 3, Erzurum'da sıfırın altında 2, Kars'ta sıfırın altında 1, Van, Ağrı ve Erzincan'da sıfır, Bitlis'te 2, Hakkari ve Muş'ta 3 ve Iğdır'da 7 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Ardahan, Erzurum ve Kars'ta 3, Ağrı'da 5, Bitlis'te 6, Erzincan ve Muş'ta 8, Hakkari'de 10 derece olacağı tahmin ediliyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları Kars'ta 20, Ardahan'da 9, Erzurum'da 4, Ağrı'da 3, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde 20 ve Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde ise olarak ölçüldü.

- Ulaşımda aksamalar yaşandı

Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen Ardahan'da devam eden kar yağışı ulaşımı da etkiledi.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek kesimlerde buzlanmanın etkili olduğunu belirterek, "Şu an itibarıyla özellikle Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayollarındaki buzlanma ve sis, ulaşımı aksatıyor. Ekiplerimiz söz konusu bölgelerde ulaşımın rahat sağlanması için gerekli çalışmayı yapıyor" dedi.

Bu arada, Van ve Bitlis'te araçlarına yaz lastiği takan sürücüler, yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte zor anlar yaşadı. Çiçek açan meyve ağaçları ile tarım arazileri de yağıştan zarar gördü.

Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde de kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Bitlis'in Hizan ilçesinde ise çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine yağan kar, güzel görüntüler oluşturdu.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, dün gün boyu etkisini sürdüren yağmur, gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaşırken, karla kaplanan çiçek açmış meyve ağaçları don tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunda ulaşım sağlanamıyor.

Alınan bilgiye göre, Van'da gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, Bahçesaray ilçesiyle ulaşımı sağlayan 3 bin 200 rakımlı Karabet Geçidi'nin kapanmasına neden oldu.

Bahçesaray'a giden 5 araçta, toplam 30 kişi mahsur kaldı. Vatandaşlar 112'yi arayarak yardım talep etti.

Bunun üzerine harekete geçen Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Ulusal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 111. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri, 7 saat süren çalışmanın ardından mahsur kalanlara ulaştı.

Kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Ekipler, ulaşıma kapanan yolu yeniden trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)