adscode
adscode

Doğu'da Mecburi Hizmet Süresi 4 Yıl Oluyor

MEB, binlerce öğretmeni ilgilendirecek önemli bir çalışmaya son noktayı koymak üzere.

Doğu'da Mecburi Hizmet Süresi 4 Yıl Oluyor
Türkiye'den Haberler
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), öğretmenlerin okullar ve bölgeler arasında yer değiştireceği “zorunlu rotasyon” sistemi üzerinde çalıştığı öğrenildi. Üzerinde çalışılan sisteme göre özellikle Doğu ve Güneydoğu’da görevlendirilecek deneyimli öğretmenler, bölgede en az 4 yıl çalıştırılacak. Düzenleme dershaneler yasasına eklenecek bir ya da iki maddeyle yasalaşacak.

MEB’in binlerce öğretmenin ve öğrenciyi etkileyecek çok önemli ve riskli bir düzenleme hazırlığında olduğu öğrenildi. Binlerce öğretmenin tepkisini çekecek çalışmanın adı, “Zorunlu Rotasyon.” Temel amaçsa Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görevli öğretmenlerin Batı bölgelerindekilere göre daha deneyimsiz olması ve bu bölgeye “öğretmen dayanmaması.”

3 yıl zorunlu ama…

MEB’deki mevcut sisteme göre, öğretmenlere 3 yıl zorunlu şark görevi veriliyor. Ancak birçok öğretmen eş veya sağlık durumu özür ataması hakkından yararlanıyor ve 3 yıl zorunlu görevinin en fazla bir yılını tamamlıyor ve Batı’ya tayin oluyor. Bu durumda da bölgedeki öğrencilerin öğretmenleri sürekli olarak değişiyor. Zaten mesleğinin ilk yıllarında bölgeye atanan öğretmenlerin en fazla bir yıl görev yapması eğitimi verimsizleştiriyor.

20 yıllık öğretmen bile

Bakanlık da bu sorunun çözümü için 2 aşamalı bir plan hazırlıyor. Birinci aşamaya göre, mesleğinin ilk yıllarında bölgeye atanan öğretmenlerin yanı sıra deneyimli öğretmenlerin de görevlendirilesi planlanıyor. Yani deneyimli öğretmenler de bölgede öğretmenlik yapacak. “Deneyim” kavramının rakamsal karşılığı netleşmese de 20 yıllık öğretmenin bile görev yerinin değiştirilebileceği belirtiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)