adscode
adscode

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Adnan Kasman

Kuruluş tarihi: 1982

Bulunduğu il: İzmir 

Akademik birimleri: Buca Eğitim, Denizcilik, Fen, Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hemşirelik, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İşletme, Mimarlık, Mühendislik, Reha Midilli Foça Turizm, Sağlık Bilimleri, Tıp olmak üzere 15 fakültesi, 1 konservatuvarı, 10 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 6 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 14.099 ön lisans, 44.907 lisans, 8.128 tezli yüksek lisans, 1.558 tezsiz yüksek lisans, 2.080 doktora olmak üzere toplam 70.772 öğrencisi bulunuyor. 

Akademik personel sayısı: 710 profesör, 364 doçent, 558 yardımcı doçent, 331 öğretim görevlisi, 928 araştırma görevlisi, 183 okutman, 195 uzman olmak üzere toplam 3.269 akademik personeli var. 

Burs olanakları: KYK’dan 5.476, özel kurum ve kuruluşlardan 698 olmak üzere 6.174 öğrenciye burs olanağı sağlanıyor. 360 öğrenci yarı zamanlı üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışıyor. 

Yurt olanakları: Buca, Dokuz Eylül, Bergama ve Foça Reha Midilli öğrenci yurtları öğrencilere hizmet veriyor. 

Öğrenci kulübü sayısı: 48’i rektörlüğe bağlı olmak üzere yerleşke ve fakültelerde 177 farklı öğrenci kulübü bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öncelikli amacı, öğrencilerinin kariyer hayatlarında başarılı adımlar atmasını ve bilimsel bakış açısı kazanmalarını sağlamaktır. Bu noktada öğrencilerine birçok imkân sunan Dokuz Eylül, geçmişten gelen köklü mirasıyla Türkiye’nin uluslararası alandaki saygın eğitim kurumlarından biri olan hizmet vermekte. 

Doğru başlangıçları başarılı sonuçlarla buluşturan Dokuz Eylül, alanında söz sahibi bilim insanlarıyla öğrencilerini yetiştirmekte; çağın koşullarına uygun altyapısıyla onlara nitelikli eğitimler vermekte. Bu sayede öğrenciler, dünyayı takip edebilen ve kendi alanlarıyla ilgili donanımlı hale gelmiş bireyler olarak mezun olmakta; bu özellikleri sayesinde ise gelecekte işgücü piyasasında her zaman aranan kişiler olmaktadır. Eğitim gördükleri süre boyunca ‘Dokuz Eylüllü’ olma bilincini edinen öğrenciler, ilerleyen yıllarda aidiyet duygusu gelişmiş, arkadaşlık ilişkileri güçlü ve sosyal çevresi de geniş bireyler olarak hayatlarını sürdürmektedir.  

Başarılı eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye’nin en iyi sosyal tesislerine de ev sahipliği yapan Dokuz Eylül, öğrencilerin barınma hizmeti almasına da yardımcı olmakta ve her türlü olanağı onlara sunmaktadır. Esnek yönetim anlayışı sayesinde üniversite, öğrencilerinin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerini yeniden şekillendirebilmekte onlara gerek duydukları desteği her zaman sunmaktadır. Yine yerleşkelerine yayılmış yemekhaneleri, market, kantin ve kafeteryalarıyla Dokuz Eylül, temel gıda ihtiyaçlarının ekonomik şekilde çözülmesine yardımcı olmakta; ihtiyaç sahibi öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılamaktadır. Kültür, sanat ve spor faaliyetleri sayesinde öğrenciler sosyal hayatın her an içinde olabilmekte; kişisel gelişimlerini sağlayacak çalışmalara doğrudan katılabilmekte. 

Öğrencilerine burs ve kısmı çalışma olanağı da sağlayan Dokuz Eylül, bu sayede öğrencelerinin eğitim görürken destek alabilmelerinin de önünü açmıştır. Engelsiz üniversite anlayışına uygun olarak; yerleşkelerin fiziki alanlarının iyileştirilmesinden ulaşım olanaklarına kadar ihtiyaç duyulan her noktada düzenlemeler yapılmış; bu sayede engellerin ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. 

Farklı noktalardaki kütüphaneleri sayesinde doğru bilgiye ilk elden ulaşılması sağlanmış; öğrencilerin Dokuz Eylül Sürekli Eğitim Merkezi gibi merkezlerle akademik bilgilerin kişisel gelişimle desteklenmesi sağlanmıştır. Uluslararası değişim programlarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Dokuz Eylül, öğrencilerinin yabancı ülkelerde eğitim almalarını ve farklı kültürleri tanıma imkânı da sağlamaktadır. 

Ar-Ge ve inovasyon konularında ciddi altyapısı olan Dokuz Eylül’ün, üniversite sanayi işbirliğine öncülük eden Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne; sağlık alanında ise Türkiye’nin en önemli markaları olan Tıp Fakültesi Hastanesi ve İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü gibi merkezleri yer almaktadır. Her yıl binlerce öğrenci bu nedenlerle Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih etmekte. Öğrencilerinin mutlu, huzurlu ve başarılı bireyler olması için çalışan Dokuz Eylül, Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi İzmir’de öğrencilere ‘başarılı gelecek’ vadetmekte. 

İletişim bilgisi: www.deu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)