adscode
adscode

Dört kıtadan 700 öğrenci çay topladı, horon tepti

Ürdün'den İngiltere'ye, Arnavutluk'tan Güney Kore'ye 57 ülkeden 700 öğrenciyi Türk kültürüyle tanıştıran 8. Türkçe Yaz Okulu sona erdi.

Dört kıtadan 700 öğrenci çay topladı, horon tepti
Eğitim
Türkiye'nin 22 farklı şehrinde bulunan üniversitelerin ev sahipliğinde 57 ülkeden 700 öğrenciyi bir araya getiren Türkçe Yaz Okulu sona erdi.

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) bu yıl 8'incisi düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu" için Türkiye'ye gelen öğrenciler 4 hafta boyunca Türkçelerini geliştirme ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

Öğrenciler, Çanakkale'den Erzurum'a, Karaman'dan Samsun'a kadar 22 kentteki 23 üniversitenin ev sahipliğinde gruplar halinde tamamladıkları eğitim ve gezi programlarının sonunda bir hafta boyunca da İstanbul'daki etkinliklerde bir araya geldi.

Öğrenciler, Türk gelenek ve göreneklerinin hakim olduğu birbirinden eğlenceli etkinliklere de katıldı. Çay toplayan, Türk yemeklerini öğrenen, Türk kahvesinin yapılışını izleyen, düğünlere katılıp halay çekip horon tepen, Türk el sanatları kursu alan öğrenciler, bu süreçte Türkçe konuşarak dil seviyelerini de yükseltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Kapanış Programı'nda ilk kez aynı çatı altında buluşan 700 öğrenci, ardından son haftalarını geçirecekleri İstanbul'a gitti. 

Veda yemeği
Öğrenciler, Türk kültürü, sanatı, tarihi ve dili hakkında yaşadıkları deneyimlerin yanı sıra Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini paylaşmak için sosyal medyada birbirleriyle yarıştı. Öğrencilerin gözünden Türkiye'nin konu edildiği metin, fotoğraf ve video eser kategorilerinden oluşan yarışmanın birincileri ödüllerine veda yemeğinde kavuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)