adscode
adscode

DR. İBRAHİM ARIKAN ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BAŞLIYOR

MEF Eğitim Kurumları tarafından 1991 yılından bu yana fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile düzenlenen “Araştırma Projeleri…

 DR. İBRAHİM ARIKAN ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BAŞLIYOR
Okullardan Haberler
Bu yıldan itibaren MEF Eğitim Kurumlarının kurucusu merhum Dr. İbrahim Arıkan hatırasına “Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması” adı altında gerçekleşecek olan uluslararası yarışmada finale kalan 90 proje, 8-10 Mayıs tarihleri arasında MEF Üniversitesi’nde yarışacak. Yarışmada dereceye girecek okullar ve öğrenciler, 11 Mayıs 2018 tarihinde MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak. 

MEF Eğitim Kurumlarının kurucusu merhum Dr. İbrahim Arıkan tarafından ülkemizde ve tüm dünyada fen bilimleri öğrenimini desteklemek ve bu alanda yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla ilk defa 1991 yılında organize edilen “MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nın 27. Yıl finalistleri belli oldu.
Bu yıldan itibaren “Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması” adı altında gerçekleşecek olan söz konusu yarışmaya, yurt içinden ve yurt dışından başvuruda bulunan 1309 proje arasından, toplam 90 proje, fizik, kimya ve biyoloji dallarında finale kalmaya hak kazandı. Başta Türkiye olmak üzere, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, İngiltere, İsveç, İsviçre, Makedonya, Malezya, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Slovakya’nın da katılacağı bilim buluşmasında bu yıl 17 ülkeden 152 lise öğrencisi geliştirdikleri bilimsel projeler ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil edecekler.
08-09-10 Mayıs 2018 tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında MEF Üniversitesi’nde sergilenerek yarışacak ve ücretsiz gezilebilecek olan finalist projeler arasında bu yıl, görme engellilerin kullanımına yönelik geliştirilen projelerden, çevre korumasına yönelik projelere, farklı hastalık türleri için kullanılabilecek ilaçlardan ve değişik tedavi yöntemlerinden eğitim sisteminde uygulanabilecek projelere, doğal bitkilerden elde edilecek maddelerin günlük yaşama uyarlanan araç gereçlerde kullanılabilmesine kadar özellikle sağlık, çevre, teknoloji, alternatif enerji ve sürdürülebilirlik gibi farklı konu başlıkları dikkat çekiyor.  
Bilim dünyasının seçkin akademisyenlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 11 Mayıs 2018 Cuma günü MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleşecek törende verilecek ödüller ve geleceğe yön verecek projelerle ilgili tüm ayrıntılara www.mefproje.com adresli resmi web sayfasından ulaşılabilecek.
Arıkanlı Holding, MEF Üniversitesi, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsorluğunda gerçekleşen ve AR-GE’ye yatırım yapan birçok şirket tarafından da her yıl merakla beklenen “Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nda geride kalan 26 yılda, 20 bini aşkın öğrencinin başvurusu ve 10 bine yakın özgün proje arasından 1700’den fazla proje sergilenmeye değer görüldü.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)