adscode
adscode

DR. YUNUS UĞUR KÜRESEL TARİH PROJESİ ULUSLARARASI DANIŞMA KONSEYİ ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Direktörü Dr. Yunus Uğur, Küresel Şehir Tarihi Projesi Uluslararası Danışma Konseyi…

DR. YUNUS UĞUR KÜRESEL TARİH PROJESİ ULUSLARARASI DANIŞMA KONSEYİ ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
Üniversite
Güncelleme : 09-Aug-18 18:26

İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Direktörü Dr. Yunus Uğur, dünyanın farklı üniversitelerinden şehir tarihi alanında uzman akademisyenlerden oluşan Küresel Şehir Tarihi Projesi Uluslararası Danışma Konseyi (IAC) üyeliğine seçildi.

Küresel Şehir Tarihi Projesi (Global Urban History Project), şehirleri büyük ölçekli ve ulus ötesi yaklaşımla ele almayı hedefleyen ve küresel bakış açısı ile şehirlerin tarihini sentezleyen önemli bir araştırma ağı. Proje, karşılaştırmalı veya tek bir merkez üzerinden küresel bağlantılara odaklanan metotlar kullanılarak yapılan şehir çalışmalarını bir araya getiriyor. Projenin ayrıca küresel tarih alanındaki güncel etkinliklerin, kitap değerlendirmelerinin ve röportajların yayımlandığı kapsamlı bir blog sayfası bulunuyor. 

Şehirler arası küresel bağlantıları ortaya çıkarmaya yönelik etkinlik, yayın ve projeler geliştirmeye odaklanan bu birlik 2018-2019 yılında Japonya, İtalya, İngiltere ve Porto Riko’da ilmi toplantılar gerçekleştirecek, dinamik web portalı (blog) ile sahaya dair paylaşımların ve şehir tarihçileri arasındaki etkileşimlerin zemini olacaktır. Konsey üyesi Yunus Uğur’un bu süreçteki en önemli amacı ise, Osmanlı şehirlerini dünya şehirleri ile birlikte düşünme ve çalışma çerçevesinde diğer araştırmacılarla işbirlikleri geliştirmek ve konuyla ilgili Türkiye’de ortak sempozyum ve çalıştaylar gerçekleştirmektir. Ayrıca, ülkemizdeki ilgili akademisyen ve öğrenciler ile bu projede temsil edilen üniversiteler arasında değişim programlarını mümkün kılmak ve çeşitli ortak çalışmalar yapmaktır. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)