adscode
adscode

DSÖ'den Hepatit C Tedavi Klavuzu

Dünya Sağlık Örgütü dünyada yaklaşık 150 milyon insanda bulunduğu tahmin edilen Hepatit C virüsü ile mücadele için ilk kez tedavi klavuzu yayımladı.

DSÖ'den Hepatit C Tedavi Klavuzu
Sağlık
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyada yaklaşık 150 milyon insanda bulunduğu tahmin edilen Hepatit C virüsü ile mücadele için ilk kez tedavi klavuzu yayımladı.

Her yıl yaklaşık 500 bin kişinin ölümüne neden olan Hepatit C hastalığıyla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ortaya koyan klavuzda hastalığı tarama süreci ve hastaların tedavi ve bakımı ile ilgili yapılması gerekenler yer alıyor.

DSÖ Küresel Hepatit Programı Yöneticisi Stefan Wiktor, klavuzun yayımlanması dolayısıyla Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi. 

DSÖ'nün yayımladığı klavuzun en yeni bilimsel veriler ışığında hazırlandığını ifade eden Wiktor, klavuzdaki yöntemlerin uygulanmasıyla karaciğer kanseri ve sirozdan ölümleri azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

Hepatit C tedavisinin çok pahalı olduğuna işaret eden Wiktor, en büyük sorunun hastaların ilaçlara erişememesi olduğunu kaydetti. Son dönemde daha etkin ve güvenli Hepatit C virüsüne yönelik ilaçlar üretildiğini belirten Wiktor, "Önümüzdeki birkaç yılda daha yeni ilaçlar ortaya çıkacaktır" dedi. 

Dünyada Hepatit C'nin en çok Mısır'da görüldüğünü de ifade eden Wiktor, Mısır nüfusunun yüzde 10'unun bu hastalıkla mücadele etmekte olduğunu söyledi. Wiktor, Mısır'da düzenlenen sağlık kampanyaları ile hastalıkla mücadelede önemli mesafe katedildiğini de bildirdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)