adscode
adscode

DÜNYA BUZ DEVRİNE GERİ DÖNÜYOR

​Dünya’da 2000-2010 arasında CO2 salınımı hiç olmadığı kadar artmıştır. Isınan hava önce buzulları yok edecek sonra da Dünya’yı buz devrine geri götürecektir.

DÜNYA BUZ DEVRİNE GERİ DÖNÜYOR
Etkinlikler
 Deniz seviyesinin 1 m yükselmesi durumunda sadece ülkemizde 3 milyon insanın etkileneceği ve 32 milyar dolarlık bir maliyet oluşturacağı öngörülmektedir.

İklim değişikliğinin etkilerini uzun süredir görmeye başladık. Isınan hava, eriyen buzullar, mevsimsel olmayan yağış ve diğer hava hareketleri bunun göstergeleridir. Kirlenen hava nedeniyle artan hastalıklarsa sadece başlangıçtır. 2000-2010 arasında CO2 salınımı hiç olmadığı kadar artmıştır. Isınan hava önce buzulları yok edecek sonra da Dünya’yı buz devrine geri götürecektir.  Deniz seviyesinin 1 m yükselmesi durumunda sadece ülkemizde 3 milyon insanın etkileneceği ve 32 milyar dolarlık bir maliyet oluşturacağı öngörülmektedir. Ancak bireysel çabalardan çok işbirliğinin önem kazandığı bu mücadelede hep beraber ortak bir görüş çerçevesinde toplanmak ve uygulanabilir politikalar üretebilmek en temel sorunlardan biri olmaktadır. Bu sebeple Çevre ve Kaynak Ekonomistleri Derneği’nin Amerika ve Avrupa birimleri her 4 yılda bir WCERE (World Congress of Environment and Resource Economists) dünya kongresi düzenleyerek çevre ve kaynakları en optimal şekilde kullanmanın, iklim değişikliği gibi sorunları azaltmanın yollarını aramaktadırlar.

WCERE 2014  İTÜ’DE  /  28 HAZİRAN – 2 TEMMUZ

WCERE 2014’ü düzenlemek için İstanbul Teknik Ünivesitesi – Teknolojik ve Ekonomik Geliştirme Araştırma Merkezi (TEGAM) aday olmuş, 16 başvuru arasından Paris ile finale kalmış ve neticede ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştır. Kongrenin başkanlığını da yürüten TEGAM Direktörü Prof.Dr Mehmet Özgür Kayalıca 61 ülkeden 1500’e yakın araştırmacı ve politikacıyı ağarlayacak olan WCERE 2014 platformun önemli katılımcıları arasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri özel danışmanlığı yapan Jeffrey Sachs, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nde (IPCC) başkan yardımcılığı görevini yürüten Carlo Carraro, Ottmar Edenhofer gibi çevre ve iklim konularında uzman ve etkili isimlerin de bulunduğunu belirtmiştir. Enerji, çevre, iklim değişikliği, ve sürdürülebilirlik, su, orman ve diğer yenilenebilir ve yenilenemez kaynaklar, şehir ve ulaşım, geri dönüşüm gibi konuların tartışılacağı kongre, çevresel çözüm önerileri üretmek adına zengin bir içerik sunmaktadır.



http://www.wcere2014.org/en/

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)