adscode
adscode

Dünya Felsefe Günü’nde ODTÜ’yle İşbirliği

Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi 20 Kasım 2014 Dünya Felsefe Günü’nü ODTÜ Felsefe Bölümü’yle işbirliği içinde kutlayacak.

Dünya Felsefe Günü’nde ODTÜ’yle İşbirliği
Türkiye'den Haberler

1999 yılında Türkiye’nin UNESCO’ya yaptığı önerinin kabul edilmesi sonucu, 2002 yılından itibaren her yıl 20 Kasım’da düzenlenen etkinliklerle kutlanan “Dünya Felsefe Günü”nün on ikincisini, Nuri Bektaş Anadolu Lisesi öğrencileri Felsefe Kulübü’nün öncülüğünde ODTÜ Felsefe Bölümü’nden katılımcı konuklarla gerçekleştirecek.

Ana temasının, “Sıfatlar, statüler değil; aslolan insandır” olduğu ve 20 Kasım 2014 Perşembe günü saat 10.30’da Nuri Bektaş Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenecek olan etkinliğe, ODTÜ Felsefe Bölümü Araştırma Görevlisi Serdal Tümkaya ve Zöhre Koçkan konuk konuşmacı olarak katılıp öğrenci, öğretmen ve halktan izleyicilere konferans verecek, sonra da onların sorularını yanıtlayacak.

Türkiye’de ve Dünya’da 12. kez kutlanacak, Haymana’da ise dördüncü kez Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü’nün girişimleriyle düzenlenen Dünya Felsefe Günü etkinliğinin önemine değinen, okul müdürü Selçuk Kurt, “Türkiye’nin önerisiyle başlatılmış ve 12 yıldan buyana hem dünyada hem de ülkemizde ve okullarda yaygınlaşarak gelişen ve yerleşen Dünya Felsefe Günü kutlamalarının okulumuzda düzenli olarak yapılmasını öğrencilerimiz adına sevindirici buluyorum. Hele hele ODTÜ gibi, yaptığı çalışmalarla dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan ve ülkemizin adını dünyaya duyuran bir üniversiteyle işbirliği içinde bu Dünya Felsefe Günü’nü kutlamak hem öğrencilerimiz hem de okulumuz için bir gurur vesilesidir. Bizler bu tür etkinlikleri öğrencilerimizin düşünsel ufuk genişliği kazanmaları için bir katkı olarak görüyoruz. Bundan dolayı yalnızca felsefe alanında değil, sanat, edebiyat alanında yapılacak etkinlikleri desteklemeye, yazar, şair ve düşünürleri konuk etmeye, öğrencilerimizi böylesi insanlarımızla tanıştırmaya devam edeceğiz. ” dedi.

20 Kasım 2014 Perşembe günü kutlanacak olan “Dünya Felsefe Günü” programı, 2014 Dünya Felsefe Günü bildirisinin okunması, Dünya Felsefe Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi verilmesi, Melih Cevdet Anday’ın felsefenin işlevini sorgulamaya dönük “Defne Ormanı” şiirinin okunmasının ardından ODTÜ Felsefe Bölümü Araştırma Görevlileri Serdal Tümkaya ve Zöhre Koçkan’ın konferansı ile devam edecek, öğrencilerin ve izleyicilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erecektir.

*Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü: http://nbalfelsefekulubu.blogspot.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)