adscode
adscode

Dünya kütüphanecileri İstanbul'da buluşacak

Çeşitli ülkelerden kütüphaneciler ve kütüphane yöneticileri, 1-3 Ekim'deki konferansta bir araya gelecek.

Dünya kütüphanecileri İstanbul'da buluşacak
Kültür Sanat
İstanbul, 14. Uluslararası Kaynak Paylaşım Konferansı kapsamında 30'dan fazla ülkeden gelen 100'ün üzerinde kütüphaneciye ev sahipliği yapacak.

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ile Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu (IFLA) tarafından ortaklaşa düzenlenen konferans, "Kıtaların Buluşma Noktasında Kaynak Paylaşımı" temasıyla 1-3 Ekim'de, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı'nın Kağıthane'deki kompleksinde gerçekleştirilecek.

Tarihi önemi, coğrafi konumu, kültürel çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle öne çıkan, bu sayede 7 aday şehir arasından seçilen İstanbul'da düzenlenecek ve üç gün sürecek konferansa, Avustralya'dan ABD'ye, İngiltere'den Kanada'ya, Çin'den Suudi Arabistan'a 30'dan fazla ülkeden kütüphaneciler ve kütüphane yöneticileri katılacak.

Konferansta, "kaynak paylaşımının geleceği", "telif hakları kapsamında kaynak paylaşımı", "uluslararası kaynak paylaşımında yeni modeller", "açık erişimin kaynak paylaşımına etkisi" başta olmak üzere pek çok konunun ele alınacağı 25 bilimsel bildiri sunulacak.

Programın detaylarına "http://meetings.ankos.gen.tr/ilds2015" linkinden ulaşılabilir.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)