adscode
adscode

Dünya Öğretmenleri Barış İçin Buluşuyor

“Eğitim’le Barış” ana temalı I. ULUSLAR ARASI ÖNCÜ ÖĞRETMENLER ZİRVESİ 23 - 25 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul Zeytinburnu Topkapı Polis Eğitim ve Kongre Merkezinde yapılacak.

Dünya Öğretmenleri Barış İçin Buluşuyor
Etkinlikler
Zirve, Öncü Eğitimciler Uluslararası Öğretmen ve Eğitim Öncüleri Derneği, Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile düzenliyor. Zirve’ye çeşitli ülkelerden öğretmenler, akademisyenler ve eğitimciler üç gün boyunca “Eğitim’le Barış” konusunu konferans, çalıştay, atölye ve sempozyum içerikli uluslar arası toplantıla ile ele alacaklar. Zirve’ye on iki ülkeden 100’ün üzerinde misafir eğitimcinin katılması bekleniyor.

Türkiye’de bir ilk olan “I. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi” Türkiye'nin barış sürecini kalıcı kılma çabasına, komşu ülkelerden eğitimcilerin de katılımıyla önemli bir katkı sağlayacak. Eğitim, birlikte yaşamın güvence altına alınmasında bir işlev üstlenebilir mi? Bu işlev nasıl gerçekleşir?

Zirvede, farklı coğrafya, ülke ve kültürlerden gelen eğitimciler, eğitimle barışın olanağını tartışma konusu yapacaklar. Zirve’nin her yıl bölge ülkelerden birinde yapılması hedefleniyor.

I. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi eğitim yöneticilerinin protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN'ın "Barışa / Huzura Giden İnce ve Uzun Yol" konulu konferansıyla başlayacak. Zirve’nin ilk günü on iki ülkeden gelen eğitimcilerin "Ülke Eğitim Raporu" sunumlarıyla tamamlanacak.

Zirvenin ikinci günü "Barışın Önündeki Engeller ve Eğitim Faktörü" konulu çalıştay ile başlayacak. Çalıştay, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin TURAN’ın "Modern Okul ile Barış Arayışları" adlı konferansıyla başlayacak. Çalıştayda Sosyal Barış Odaklı Eğitimin Amaçları ve Okul, Çokkültürlü Eğitim, Toplumsal Barış ve Müfredat, Okul Kitapları ve Barış Dili olmak üzere dört konu tartışılacak ve sonuç bildirisi hazırlanıp kamuoyuyla paylaşılacak.
Zirve’nin ikinci gün programı "Farklı Kültürel Topluluklara Yönelik Eğitsel Etkinlikler" atölyeleri ile devam edecek. Atölyelerde çeşitli ülkelerden katılan öğretmenler sekiz farklı uygulama paylaşılacak.

Zirve'nin üçüncü gününde "Barışın İnşası ve Muhafazasında Eğitimin / Eğitimcilerin Katkısı" temalı sempozyum’da eğitim ve barış, barış eğitimi, eğitim, barış ve kadim değerler, uzlaşma kültürü, çok kültürlülük ve eğitim, toplumsal farklılıklar, medya, eğitim ve barış gibi başlıkların ele alınacağı konular ele alınacak. Sempozyum Öncü Eğitimciler'in danışmanlarından Dr. İbrahim Hakan KARATAŞ'ın yöneteceği Açılış Paneli ile başlayacak ve paralel oturumlarda sunulacak yirmi dört bildiriyle devam edecek.

Öğretmen ve eğitimciler zirvenin çalıştay bölümü hariç tümüne dinleyici olarak katılabilecekler. Dinleyici olarak katılmak isteyenlerin www.oncuegitimciler.org.tr adresinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Katılımın ücretsiz olduğu zirve sonunda dinleyicilere katılım belgesi verilecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)