adscode
adscode

Dünyada ki En Gözde Üniversiteler

Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları, Türk öğrencilerin yurtdışında en çok tercih ettiği Üniversiteleri araştırdı.

 Dünyada ki  En Gözde Üniversiteler
Yurtdışı Eğitim

 

 

Türk öğrencilerin de en çok tercih ettiği üniversiteler Edufairs'ta şöyle sıralanıyor:

 

 

 

 

 

ABERYSTWYTH ÜNİVERSİTESİ

Britanya adasının batı Kıyısında bulunan Aberystwyth, Orta ve Batı Galler`in ticaret yollarının kesiştiği, Kara ve demir yolu ile kolayca ulaşılabilen bir konumda.

ANGLİA RUSKİN ÜNİVERSİTESİ

Anglia Ruskin University, Doğu İngiltere'de bulunuyor. 1858’de kurulan üniversite, Cambridge ve Chelmsford şehirlerinde kampuslere sahip ve uluslararası öğrenciler için lisans ve yüksek lisans programları var.

BANGOR ÜNİVERSİTESİ

Britanya'nın eski üniversitelerinden olan University of Wales Bangor Galler bölgesinde daha iyi yüksek öğretim için başlatılan bir kampanyanın sonucunda 1884 yılında kuruldu. Üniversitenin toplam 8 bin civarında öğrencisi var.

BOURNEMOUTH ÜNİVERSİTESİ

İngiltere'nin güneyinde Londra'ya 2 saat uzaklıktaki Bournemouth Üniversitesi, 130 değişik ülkeden gelen 1600 uluslararası öğrenciye eğitim veriyor. Toplam 16.000 öğrencinin eğitim gördüğü iki kampüsten oluşan Bournemouth Üniversitesi'nde 7 temel akademik okul var.

BRUNEL ÜNİVERSİTESİ

Adını Viktorya Dönemi'nin tanınmış mühendislerinden Isambard Kingdom Brunel' den alan Brunel Üniversitesi, Londra'nın batısında, Uxbridge kentinde yer alıyor. 13 binin üzerinde öğrenci nüfusuna sahip.

*****

COVENTRY ÜNİVERSİTESİ

168 yıllık bir tarihi olan Coventry Üniversitesi, 1843'de Coventry Tasarım Okulu olarak Eğitim vermeye başlamış, 1992'de adını Coventry Politeknik'ten Coventry Üniversitesi'ne çevirmiş.

EINDHOVEN TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

Mühendislik, Bilim ve Teknoloji alanında öncü ve yüksek sıralarda bulunan üniversite. Brainport Eindhoven adına “dünyanın en akıllı topluluğu” bulunuyor. Burs olanakları mevcut. Potansiyel işverenlerle iyi ilişkileri var. Üniversitenin ayrıca önde gelen üniversitelerle uluslararası temasları var.

FLORENCE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ

Yurtdışı eğitim ya da yurtdışında sanat eğitimi dendiğinde önemli okullardan biri Florence University of Arts. Ders dili İngilizce olan okul, Floransada. Sosyal bilimlerden, edebiyatın tüm alanlarına kadar pek çok farklı bölümün olduğu üniversite, İtalya’da yabancı öğrencilerin en kendilerine uygun bölümler bulabileceği bir kurum. 

KEELE ÜNİVERSİTESİ

Keele Üniversitesi Avrupa'daki en büyük kampüslerden biri olup çok güçlü bir lisans ve yüksek lisans programı profiline sahip. Londra'ya mesafesi 2 saatten az. Öğrenci sayısı bakımından küçük fakat akademik kadrosu uluslararası alanda tanınan uzmanlardan oluşmaktadır.

LONDON METROPOLİTAN ÜNİVERSİTESİ

London Metropolitan University, akademik ve diğer çalışanlarıyla beraber toplam 2400 kişiye yakın kadrosu var. 155 farklı ülkeden 8000'e yakın uluslararası öğrenci olmak kaydıyla toplamda yaklaşık 34000 öğrenciye hizmet verenÜniversite Londra'nın en büyük üniversitesi sıfatına sahip.

Üniversitede verilen bazı eğitimler: İngilizce, Foundation (üniversite lisans hazırlık programı), Art and Design,Architecture, Business, Marketing and Management, Media, Computing, Tourism Management, Law,International Releation, Human Resourse Management, Politics, Sport Science vb.

*****

LONDON SOUTHBANK ÜNİVERSİTESİ

SBU 'de 22,000 öğrenci eğitim yapıyor. Mevcudu 3,000 civarı 120 farklı ülkeden gelen yabancı öğrencilerden oluşuyor. Üniversite yaklaşık 100 yıldır yüksek kalitede eğitim veriyor ve eğitimin temel amacını iş ve kariyere yönlendirme üzerine kurulu. Londra iş çevrelerine nitelikli eleman yetiştirmek en temel misyonu.

LİVERPOOL HOPE ÜNİVERSİTESİ

Liverpool Hope Üniversitesi, öğrencileri için eşsiz bir akademik çevre sağlıyor.19. Yüzyılın başlarında kurulan okul, daha sonraki süreçte Üniversite ünvanına kavuştu.

MACQUARIE ÜNİVERSİTESİ

Macquarie Üniversitesi ve SIBT tarafından onaylanan özel Direk Giriş İngilizce programları sunuyor, böylece öğrenciler eğitim planlarına en uygun İngilizce programını seçebiliyor. Akademik İngilizce ve Genel İngilizce kursları ile Eğitim Turları CME'deki popüler programlardan.

NEWCASTLE ÜNİVERSİTESİ

Newcastle Üniversitesi, 1834 yılında "School of Medicine and Surgery" adı altında kuruldu. Aynı zamanda bir "Russel Group (Araştırma Temelli Lider Üniversiteler Birliği)" üyesi olup bugün 200'ün üzerinde lisans programı ile 19,000'den fazla öğrenciye eğitim veriyor. Newcastle Üniversitesi 'Times İyi Üniversite Rehberi' 2011 sonuçlarına göre Britanya genelinde en iyi ilk 20 üniversiteden biri.

NHTV BREDA ÜNİVERSİTESİ

NHTV 60 ülkeden 7000’den fazla öğrencisi bulunan uluslararası bir yüksek öğretim kuruluş. Hollanda’nın güneyinde bulunan, Amsterdam ve Brüksel’e 100 km mesafedeki şehir, Breda’da bulunur. Breda 174,000 nüfuslu tarihi bir şehir. 14,000 genç birey Breda’da çalışır.

*****

NOTTİNGHAM TRENT ÜNİVERSİTESİ

Nottingham Trent Üniversitesi (Nottingham Trent University), 1843 yılında Nottingham Govermnet School of Design kurulmuş olup 1992 yılında üniversite Statüsünü kazandı. HESA tarafından yapılan bir araştırmaya göre Mezunlarının %97.7'si mezun oldukları yıl içinde iş buluyor.

 OXFORD BROOKES ÜNİVERSİTESİ

Oxford Brookes Üniversitesi, 1865 yılında bir sanat okulu (School of Art) Olarak kuruldu. School of Art 1891 yılında Oxford City Technical School, 1963 yılındaOxford College of Technology ve 1970 yılında da Oxford Polytechnic oldu. Okulun 9 ayrı yurdu olmakla kampusler ile yurtlar arasında öğrencilerin ulaşımını sağlayan "shuttle bus"lar var. Öğrenciler kampüs içi ve dışı otobüslerle kolaylıkla seyahat edebiliyor.

QUEEN'S ÜNİVERSİTESİ/ BELFAST

İngiltere'nin önde gelen 20 araştırma-üniversitelerinden oluşan Russell Group'a üye olan okul, kanser çalışmaları ve ilaçlardan kablosuz teknoloji, şiir ve ses sanatlarına kadar küresel bir araştırma alanına sahip.

RADBOUD NIJMEGEN ÜNİVERSİTESİ

Radboud Üniversitesi Nijmegen Hollanda önde gelen akademik çevrelerin olan 1923 yılında kurulan ve Hollanda eski şehir bulunuyor. Devlet Sanat Tesisleri, üniversitenin spor merkezleri, kütüphane, yeşil kampus, üniversite kafe ve restoranları üniversitenin göze çarpan özellikleri arasında.

SOUTHAMPTON SOLENT ÜNİVERSİTESİ

Southampton Solent Üniversitesi, işletme, teknoloji, deniz, medya, sanat ve toplum için lisans ve yüksek lisans dersleri geniş bir seçenek ile sizlere sunan canlı ve Modern bir üniversite. Öğrencilerine kariyerleriyle ilgili her türlü akademik imkanı sunan, titizlik ve modern bir eğitim anlayışıyla,onlara geniş bir yelpaze sunuyor.

*****

STİRLİNG ÜNİVERSİTESİ

Stirling Üniversitesi araştırma ve eğitim alanında ün kazanmış bir üniversite. Avrupa'nın en göz alıcı kampüslerinden birine sahip. Üniversitenin Bellerbys Koleji ile yaptığı anlaşma çerçevesinde sunulan Lisans Sertifikası Programı,lise öğrenimlerini tamamlamış uluslararası öğrencilere yoğun ve disiplinli bir ders yüküyle onları 2. sınıf seviyesinde seçecekleri lisans programına hazırlar. İngilizce eğitimi ve temel dersler dışında, seçilmesi planlanan lisans alanına göre alan dersleri de veriliyor.

SWANSEA ÜNİVERSİTESİ

Ülkenin sayılı okullarından olan University of Swansea, 1920 yılında kurulmuş olup, University of Walessistemine bağlı 6 okuldan birisi. 2005 yılında Britanya genelinde öğrenci memnuniyeti en yüksekokul seçilen University of Swansea'de 10 ana fakültede, 44 ayrı departmanda 500 civarında lisans ve 130 kadar da yüksek lisans programı sunuluyor. Londra'ya 192 mil uzaklıkta olan üniversite(trenle yaklaşık 3 saat), Galler'in başkenti Cardiff'e de bir saatten az bir mesafededir. Okul şehir ile deniz arasında çok güzel bir bölgede bulunuyor.

TOLEDO ÜNİVERSİTESİ

Küçük bir şehir atmosferinde 250'den fazla programıyla Araştırma Şehir Üniversitesi. Toledo Üniversitesi'nin misyonu öğrenimde mükemmelliği yakalayarak Bilgiyi geliştirme ve keşfetme, öğrenci merkezli bir araştırma üniversitesi olarak hizmet ediyor.

*****

LONDRA GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ

Sanat eğitimi konusunda en tanınmış üniversitelerden olan University of the Arts London, güzel Sanatlar ve tasarım konularında dünyanın her yerindeki öğrenciler için ilk tercih edilen okul olmasının yanı sıra hem genel hem de sanat tasarım alanlarına yönelik mesleki dil eğitimiyle de lider konumda.

ESSEX ÜNİVERSİTESİ

University of Essex 60'lı yılların başlarında kurulan dokuz yeni üniversiteden biri ve 1964 yılında 122 öğrenci, 28 öğretim üyesi ve 7 bölüm ile açıldı. Essex, İngiltere'nin hem lisans hem de lisansüstü eğitimde önde gelen üniversitelerinden biri.

TWENTE ÜNİVERSİTESİ

9,900’den fazla öğrenci için 3,300 bilim adamı ve diğer profesyonellerin gerçekleştirdiği ileri düzeyde araştırma ve dünya çapındaki önemli yeniliklerle bezenmiş ilham verici bir eğitim ortamında çalışır. Girişimci bir üniversite olarak öğrencilerin girişimci ruhlarını geliştirmede katkıda bulunur.

LANCASHİRE ÜNİVERSİTESİ

University of Central Lancashire, İngiltere'nin kuzeybatısında yer alır.Lancashire'ın bulunduğu bölge olan Preston, yaşam giderleri anlamında,İngiltere'nin en uygun yerlerinden birisi. UCLAN, eğitim kalitesi bakımından,İngiltere'de 7.sırada.

CHESTER ÜNİVERSİTESİ

Chester Üniversitesi (University of Chester) Birleşik Krallık'ta Chester (İngiltere)'de yer alıyor. Üniversitenin ana kampüsü Chester kentinde, küçük kampüsü Warrington Yakınların da kurulu. Üniversitede lisans, yüksek lisans, doktora eğitimi Verilmekte, ayrıca akademik araştırmalar yapılıyor. Chester Üniversitesi Ülkenin en eski yükseköğretim kurumlarından biri. 1839 yılında William Gladstone ve Lord Derby tarafından Anglikan Chester Piskoposloğuna Bağlı Chester Öğretmen Okulu olarak kuruldu. Daha sonraları üniversite statüsü kazandı.

*****

DUNDEE ÜNİVERSİTESİ

‘City of Discovery' olarak bilinen Dundee şehrinin kalbinde kurulu University of Dundee,Geniş bir yelpazede program seçeneklerini sunuyor. Gerek hacim gerekse Popülarite olarak hızla büyüyen Dundee Üniversitesi, Yaşam Bilimleri ve tıp Konusunda dünya standartlarında eğitim veriyor. Kanser ve şeker hastalığı araştırmalarında ünlü bir okul olan Dundee Üniversitesi'nin yurtlarından iki tanesi ana kampüs içinde yer alıyor.

EAST LONDON ÜNİVERSİTESİ

University of East London enerjik ve ayrıcalıklı bir eğitim toplumu. UEL 120 farklı ülkeden yaklaşık 20.000 öğrencisi ile farklı bir öğrenme ortamı sunar.Araştırma konularında en üst on çağdaş üniversite içinde olarak görülmektedirVe akademik personeli birçok bilim dalında uluslararası öneme sahip araştırmalarla ilgileniyor.

GREENWICH ÜNİVERSİTESİ

University of Greenwich, adından da anlaşılabileceği gibi, başlangıç meridyeninin üzerinden geçtiği Greenwich Gözlem evinin bulunduğu kasabada yer alır. İlk 1890`da Woolwich Polytechnic adıyla kurulan, 1991 yılında ise University of Greenwich adıyla üniversite statüsüne kavuşan bu saygın okul, mühendislik, matematik, bilgi işlem ve doğa bilimleri alanlarında uzmanlaşmıştır.

SURREY ÜNİVERSİTESİ

The University of Surrey, İngiltere'nin önde gelen "araştırma" üniversitelerinden birisidir. 100 yıllık bir tarihe sahip olan üniversite, global bir üne sahiptir. Guildford kasabasına 10 dakika mesafede bir kampüs içerisinde bulunan üniversite, Londra'ya trenle 40 dakika uzaklıktadır. The University of Surrey 1966 yılında üniversite statüsü kazanmış ve kurulduğu günden bu yana " kişisel gelişim, akademik öğrenim, gerçek dünyaya yönelik eğitim, en yetenekli öğrencileri bünyesine alma, bilgi ve profesyonel deneyimi harmanlama" üzerine sistemini kurmuştur. Surrey mezunları en kısa sürede en fazla oranda iş bulan öğrenciler olmuşlardır.

*****

WISCONSIN - EAU CLAIRE ÜNİVERSİTESİ

UW-Eau Claire, UWEC veya en basit ifadesiyle Eau Claire olarak da bilinen University of Wisconsin- Eau Claire ABD'nin Wisconcin eyaletinin Eau Clarie şehrindekurulu senelik ortalama 10 bin civarında öğrenci kaydına sahip bir devlet üniversitesidir. Lisans ve master seviyelerinde program sunan UWEC, USNews rankinglerine göre kendi bölgesinde (Midwestern) düzenli olarak "tier 1" okulu olarak yer almaktadır. Chippewa Vadisin'nde bulunan Chippewa nehrinin en çekici yeride kurulu olmasından ötürü Wisconsin'in en güzel kampüsü olarak anılan UWEC'te üniversiteyi oluşturan 28 ana bina333 hektarlık bir alana yayılmış durumdadır.

WISCONSIN – STOUT ÜNİVERSİTESİ

Kısaca (UW-Stout veya Stout) olarak da anılan University of Wisconsin-Stout University of Wisconsin sistemine bağlı bir devlet üniversitesi. 1891 Senesinde Wisconsin'in Menomoine şehrinde kurulan okulun yıllık öğrenci sayısı 9,000 civarındadır.1971 senesinde beri UW-Stout, bulunduğu eyalet üniversitesi sistemi içinde özel misyona Sahip iki okuldan birisi: "endüstri, teknoloji, ev ekonomisi, uygulamalı sanatlar' alanında Yoğunlaşmış programlar sunmak. UW-Stout'un programları öğrencilere Teknoloji, uygulamalı matematik ve bilimler, sanat ve tasarım, endüstriyel yönetim, beşeri davranışların okutulması yoluyla endüstri, ticaret, eğitim sahalarında Üretken kariyer yolları açar. UW-Stout 34 farklı alanda lisans,19 farklı alanda yüksek lisans ve iki tane de ileri seviye yüksek lisans derecesi sunmaktadır

WISCONSIN - MILW AUKEE ÜNİVERSİTESİ

University of Wisconsin _Milwaukee 1956 yılında kurulmuştur. Üniversite 14 kolej,70 akademik merkezleri, enstitüleri ve laboratuar olanakları mevcuttur. Dikkatli, stratejik planlama ve düşünce kaynaklarının kullanımını önemli ölçüde güçlendirmiştir.

HERTFORDSHİRE ÜNİVERSİTESİ

University of Hertfordshire 20.000 toplam öğrencisiyle Londra'nın kuzeyinde Hertfordshire şehrinde yer alıyor. Hatfield, St Albans ve Haviland olmak üzere, Londra'ya ortalama 30 dakikalık uzaklıkta bulunan 3 ayrı kampüste eğitim veriyor. Okulda 90 farklı ülkeden uluslar arası öğrenci eğitim alıyor. Ayrıca kampüsteki spor kasabası ülkedeki en iyi üniversite spor ve fitness merkezi

*****

HUDDERSFİELD ÜNİVERSİTESİ

University of Huddersfield 1825 yılında Huddersfield Scientific and Mechanic Institute Adı altında kuruldu. Eğitim ve araştırma alanlarında uzun ve gururlu bir tarihe Sahip modern, başarılı ve gelişmiş bir üniversite. Aslen Bilim ve Makine Kurumu Olarak kurulan üniversite, bilim ve makine alanındaki köklerini korudu ve son 180 Yılda sanat, insani bilimler, eğitim, sağlık bilimleri ve işletme alanında genişledi.

PLYMOUTH ÜNİVERSİTESİ

Yenilikçi yapısıyla benzerleri arasından kısa sürede sivrilen Plymouth Üniversitesi Britanya'nın en iyi üç modern üniversitesi arasında. 27 binden fazla öğrencisi ve 3 bin çalışanıyla Britanya'nın en büyük üniversitelerinden Olan Plymouth lisanstan doktoraya kadar geniş bir akademik program yelpazesine sahip. 120'den fazla ülkeden binlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan Plymouth Üniversitesi'nin 'Uluslararası Öğrenciler Ofisi' yabancı öğrencilerin Ülkeye varışlarından ortama uyum sağlamalarına kadar tüm aşamalarda uzmanlık sahibi.

PORTSMOUTH ÜNİVERSİTESİ

Portsmouth üniversitesi öğrencilerine kariyer yaşamlarında ve hedefleri doğrultusun da ne yapmak istediklerini ve hayallerindeki işi bulmaları ve bu iş hakkın da doğru eğitilmelerine yardım eden bir üniversite ve sosyal olanaklar açısından çok geniş bir yelpazeye sahip.

SALFORD ÜNİVERSİTESİ

Manchester şehir merkezine sadece 2,5 kilometre mesafede kurulu olan Salford Üniversitesi'nin kökleri 1896 yılında kurulan Salford Royal Institute of Advanced Technology'ye kadar gider.1967 yılında üniversite statüsü kazanan okul 2500'ü yabancı olmak üzere toplam 19,000 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Nehir kıyısına kurulu şirin kampüsüyle öğrencilerin ilgi odağı olan Salfod Üniversitesi'nin işletme okulu 30 yıllık bir geçmişe sahip ve foundation'dan doktoraya Kadar her seviyede eğitim veriyor.

STRATHCLYDE ÜNİVERSİTESİ

Strathclyde Üniveritesi 1796yılında kuruldu çok eski ve köklü bir üniversite, aynı zamanda İskoçya'nın üçüncü en büyük üniversitesi. Başarı düzeyi yüksek ve yine İskoçya'nın en büyük mühendislik fakültesine sahip. Sosyal aktiviteler açısından zengindir ve modern binalara sahip.

WESTMİNSTER ÜNİVERSİTESİ

Dünyanın ilk politeknik üniversitesi olarak 1838 yılında kurulmuş olan Westminster Universitesi teknoloji ile modern pratiğini gerçekleştirmeyi başardı. Yaklaşık 150 yıldır Dünya'nın heryerinden gelen öğrencilere eğitim Veren Westminster Üniversitesi 22,000'den fazla öğrencisiyle İngiltere'deki en büyük öğrenci popülasyonuna sahip üniversitelerden biri ve Dünya'daki büyük kozmopolit şehirlerden biri olan Londra'nın kalbinde yer alıyor. Westminster Üniversitesi'nin 150 farklı ülkeden 5000'in üzerinde yabancı öğrencisi var

 

Hürriyet

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)