adscode
adscode

DÜNYA’DAN VE TÜRKİYE’DEN GENÇ MUCİTLER MEF OKULLARI’NDA YARIŞACAKLAR

MEF Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve fen bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmeyi amaçlayan “23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”…

DÜNYA’DAN VE TÜRKİYE’DEN GENÇ MUCİTLER MEF OKULLARI’NDA YARIŞACAKLAR
Etkinlikler
Bu yıl 14 Mayıs – 17 Mayıs 2014 tarihleri arasında MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan uluslararası organizasyonda, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 22 ülkeden toplam 162 lise öğrencisi, birincilik için yarışacak.

 İstanbul, 28.04.2014; Fen öğrenimini desteklemek, bu alanda yetenekli Türk ve yabancı öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek ve onların “Geleceğin Bilim İnsanları” olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla, MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen “23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda sergilenmeye ve yarışmaya değer görülen araştırma projeleri belirlendi.

Antibakteriyel tekstil ürünlerinden alzheimer, prostat ve meme kanseri gibi önemli hastalıkların tedavisine, enerji santrali oluşturulmasından akıllı etiket üretimine, holografik 3D barkod üretiminden balistik koruma yeleğine kadar özellikle sağlık, sürdürülebilirlik, ekoloji, teknoloji, savunma sanayii ve alternatif enerji gibi konularda birbirinden değerli projelerin katılacağı yarışma, bu yıl 14 Mayıs-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Dubai, Hırvatistan, İsviçre, İsveç, Kanada, Kırgızistan, K.K.T.C., Kosova, Letonya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkmenistan ve Ukrayna’nın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 162 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında toplam 89 proje ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil etme onurunu yaşayacaklar.

Arıkanlı Holding, Arıkanlı Sigorta, MEF Üniversitesi, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsor olduğu yarışmada genç mucitler, bilim dünyasının değerli isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından üç farklı kategoride değerlendirilerek ödüle layık görülecekler.

Geleceğin bilim ve iş dünyasına yön verecek projelerle ilgili tüm ayrıntılara “MEF Eğitim Kurumları 23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın resmi internet sitesi,  www.mefproje.com, üzerinden ulaşılabilecek.
 
 



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)