adscode
adscode

Dünyalar Güzeli Yağmur’un Böbrek çilesi

Ordu’nun Ünye ilçesinde kanser teşhisi nedeniyle bir böbreği alınan ve diğer böbreğini de kaybetmemesi için tedavi olması gereken 3 yaşındaki çocuğun ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Dünyalar Güzeli Yağmur’un Böbrek çilesi
Türkiye'den Haberler
Ünye’de 3 yaşındaki Yağmur Yılmaz, doğduğu günden itibaren çeşitli rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyor. Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastanede tedavi gören minik Yağmur’un sol böbreğinde kist oluşumu ve kanser başlangıcı teşhisi ile bir böreği ameliyatla alındı. Bir süre sonra küçük Yağmur sağ böbreğini de kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. 3 yıldır hastane hastane dolaşan ve minik Yağmur’un ailesi, kızlarının ameliyat olarak sağlığına kavuşmasını istiyor. Ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olan Yağmur’un tedavisini sürdürecek güçlerinin kalmadığını belirten anne Şerife Yılmaz, ameliyat için 50 bin TL gerektiğini ve bir önceki ameliyatta ortaya çıkan 10 bin TL’lik masrafı dahi ödeyemediklerini belirterek, yetkililerden yardım bekliyor.
Çocuğunun hastalığını doğumdan önce öğrendiğini belirten 4 çocuk annesi Şerife Yılmaz, “Kızımın hastalığını 7 aylık hamileyken öğrendim. Doğduktan sonra sürekli kontrol için Samsun’daki fakülteye götürüyorum ve bana Samsun’a geliş-gidiş parasını sürekli belediye verdi. Durumum yok, götüremiyordum ve belediyeye her gidişimde geri çevrilmedim. Ama şimdi nereye gidersem gideyim geri çevriliyorum. Tek istediğim çocuğumun ikinci böbreğini de kaybetmemesi. Bunu da kendi imkanlarımızla başarmamız mümkün değil” dedi.

YARDIM ALMAYA SİGORTA ENGELİ
Eşinin yüksek sigorta primi nedeniyle yardım alamadıklarını söyleyen anne Yılmaz, “Eşim gurbette ve günlük 65 TL yevmiye alıyor. Ancak eşimin çalıştığı yer sigorta primini yüksek gösterdiği için yardım alamıyorum. Nereye gidersem bu karşıma çıkıyor. Sigorta var, primi yüksek, biz yardım edemeyiz dediler. Ben de göz göre göre çocuğumu ölüme atamam” şeklinde konuştu.İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)