adscode
adscode

“Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” listesindeki tek Türk üniversitesi hangisi?

Academic Ranking of World Universities sıralamasında, İstanbul Üniversitesi “Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi” listesine giren tek Türk üniversitesi oldu.

“Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” listesindeki tek Türk üniversitesi hangisi?
Üniversite
Güncelleme : 17-Aug-18 16:26

Uluslararasılaşma stratejilerini kısa vadede hayata geçirmeye en elverişli üniversitelerin belirlenmesinde uluslararası sıralandırma kuruluşlarından biri olan Academic Ranking of World Universities sıralamasında, İstanbul Üniversitesi “Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi” listesine giren tek Türk üniversitesi oldu.


Yükseköğrenim alanında en etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Çin’in Şhangay’daki Jiao Tong Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Shanghai Ranking Consultancy'nin hazırladığı "Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) açıklandı. "ARWU 2018" sıralamasında 100 tam puanlık skorla bir kez daha birinciliğini koruyan ve üst üste 16'ncı kez ilk sırada yer alan üniversite Harvard Üniversitesi oldu. Sıralamada Stanford Üniversitesi ikinci olurken, Cambridge Üniversitesi listede üçüncü olarak yer aldı.
Dünya genelindeki en iyi 500 üniversitenin sıralandığı listede İstanbul Üniversitesi 436’nci sırada yer aldı. 


“İstanbul Üniversitesi Ülkemizi Dünyada En İyi Şekilde Temsil Etmeye Devam Ediyor”


İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası birçok farklı sıralamada yer aldığını belirterek İstanbul Üniversitesi’nin başarısına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul Üniversitesi, bilim odaklı bir üniversite olarak başarısını programlı olmaya borçludur. Dünya üniversite sıralamalarında saygın bir yer edinen ve bir dünya üniversitesi olma vizyonu ile eğitim vermeye devam eden İstanbul Üniversitesi, bilimsel ve akademik çalışmalara, sosyal sorumluluk projelerine, uluslararasılaşmaya, inovatif fikirlere önem veriyor. İstanbul Üniversitesi, ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Bu başarı hepimize aittir.


Bu başarıya imza atan özverili hocalarımızı, onlara destek veren idari personelimizi ve tüm bu çalışmalarımızın motivasyon kaynağı olan öğrencilerimizi kutlarım.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)