adscode
adscode

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

...

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar
Kuruluş tarihi: 2006
Bulunduğu il: Düzce
Akademik birimleri: Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler, Eğitim, Fen Edebiyat, İlahiyat, İşletme, Mühendislik, Orman, Sağlık Bilimleri, Sanat Tasarım ve Mimarlık, Spor Bilimleri, Teknik Eğitim, Teknoloji, Tıp, Ziraat ve Doğa Bilimleri olmak üzere 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 10 MYO’su var. Öğrenci sayısı: 30.000 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 92 profesör, 87 doçent, 329 doktor öğretim üyesi, 257 öğretim görevlisi ve 375 araştırma görevlisi olmak üzere 1140 akademik personeli var.
Burs olanakları: Öğrenciler, devletin sağladığı öğrenim kredisi ve ulusal düzeyde verilen burslara yönlendiriliyor. İhtiyaç duyan öğrencilere üniversitede ücretli olarak kısmi zamanlı çalışma imkânı ve yemek bursu sağlanıyor.
Yurt olanakları: Düzce’de KYK’ya bağlı 8 bin 966 kişi kapasiteli öğrenci yurtları var. Merkez kampüste, Düzce şehir merkezi ve ilçelerde 13 devlet yurdu hizmet veriyor. Eylülde 1 devlet yurdunun hizmete başlamasıyla birlikte öğrenci kapasitesinin 10 bin 466’ya ulaşması bekleniyor.
Öğrenci kulübü sayısı: 100’e yakın öğrenci topluluğu var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 101 uluslararası ikili anlaşması ve 27 ülkeden yabancı öğrencisi bulunan üniversitenin Erasmus+ kapsamında 19 ülke ve 57 üniversiteyle, Mevlana kapsamında 15 ülke ve 24 üniversiteyle, Farabi kapsamında ise 74 üniversiteyle ikili anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Düzce Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda 41. sıra, Tüm Üniversiteler Sıralaması’nda ise geçen yıla göre beş basamak birden yükselerek 48. sırayla en iyi ilk 50 üniversite arasında yer alma başarısı göstermiştir. Dünyanın en iyi ilk 2000 üniversitesi içerisinde bulunan Düzce Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2017) Öğrenci Memnuniyeti Endeksinde A+ üniversite olarak açıklanmış, Akademik Teşvik Sıralaması’nda da (DÜS-2018) 108 devlet üniversitesi arasından 19. sırayla birçok köklü üniversiteyi geride bırakmıştır.
İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropole çok yakın ve eşit mesafede bulunan Düzce Üniversitesi’nde öğrenciler, iki büyük kentteki sosyal ve kültürel etkinliklere günübirlik katılabilme imkânına sahip oluyor. YÖK ve Kalkınma Bakanlığı’nın başlattığı “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında ülkemizde ilk 5 üniversite arasına girme başarısı gösteren Düzce Üniversitesi, çevre konusunda “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı”, sağlık konusunda ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanlarında yürüttüğü çalışmalarla sürdürülebilir kalkınmaya destek oluyor.
Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk kez Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından başlatılan “Açık Kapı Günü” uygulamasının yanı sıra Kantin Buluşması ve “Rektör Öğrencilerle Buluşuyor” gibi uygulamalarla öğrenciler, üniversite rektörü ve yönetimiyle sürekli bir araya geliyor, sorunlarını, eleştirilerini, gözlem, tespit ve önerilerini iletiyor. Böylelikle öğrencilerin düşünceleri doğrultusunda iyileştirmeler yapan Düzce Üniversitesi katılımcı ve modern üniversite anlayışıyla da öncü yükseköğretim kurumu olarak göze çarpıyor. İş dünyası ve sektör temsilcileriyle sürekli işbirliği içerisinde olan ve öğrencilerine işletmelerde staj ve istihdam olanağı sağlayan Düzce Üniversitesi, iş fikri yarışmalarıyla girişimci ve inovatif fikirleri şirketleştirerek öğrencilerine yepyeni bir kariyer hayatı sunuyor. Basketbol, futbol, voleybol ve hentbol sahası olarak kullanılabilen kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, stadyumu, kapalı halı sahası ve kapalı tenis kortlarıyla, her yıl modern spor tesislerini daha da geliştirerek spor kültürünün yaygınlaşmasına hizmet ediyor. Öğrencilerine; modern bir kampüste güven ve huzur içinde, tarihi, kültürel ve doğayla iç içe bir çevrede eğitim keyfi sunuyor.
İletişim bilgisi: www.duzce.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)