adscode
adscode

E-sigara bağışıklık sistemini vuruyor

E-sigaralar üzerine yapılan son araştırmalar, bağışıklık sisteminin büyük zarar gördüğünü ortaya koydu. E-sigara, vücudu antibiyotiğe dayanıklı bakterilere karşı savunmasız bırakıyor.

E-sigara bağışıklık sistemini vuruyor
Sağlık
ABD'de bulunan California Üniversitesi'nde gerçekleştirilen son araştırmanın sonuçlarına göre, e-sigaralar bağışıklık sistemine zarar vererek vücudu bakterilere ve virüslere karşı daha savunmasız bırakıyor. Molecular Medicine dergisinde yayımlanan araştırma, yedi farklı üretici firma tarafından piyasaya sürülen elektronik sigaraların fareler üzerindeki etkilerini inceleyerek gerçekleştirildi. Dört hafta boyunca, haftada beş gün, günde bir saat elektronik sigara dumanı soluyan fareler ile solumayan farelerin aynı bakterilere dayanıklılığını test eden bilimadamları, elektronik sigara soluyan farelerin bağışıklık sisteminde ciddi bir zayıflama gerçekleştiğini kaydediyor. Araştırmaya göre, bağışıklık sistemindeki bu zayıflama, bakterilerin ve en önemlisi antibiyotiğe dayanıklı olan süper bakterilerin etkisinin ölümcül boyutlara ulaşmasına sebep olabiliyor.

Aromalı daha zararlı

Elektronik sigara ile ilgili yapılan bir diğer araştırmanın sonuçları ise aromalı olan elektronik sigaraların solunum yollarına verdiği zararın diğerlerine oranla daha fazla bile olabiliceğinin altını çiziyor. ABD'deki Roswell Park Kanser Enstitüsü'ndeki bilimadamlarına göre, aromalarda yüksek miktarda bulunan 'benzaldehyde' kimyasalı, solunum yollarına zarar veriyor.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)