adscode
adscode

EBA belgesel yarışmasının galibi kim oldu?

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden yapılan EBA 1. Sosyal Bilimler Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

EBA belgesel yarışmasının galibi kim oldu?
Eğitim
Mavikent Mustafa- Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün düzenlediği, Fatih projesinin en önemli bileşenlerinden olan, öğretmen ve öğrencilerin sosyal eğitim platformu  ve 12 milyon kayıtlı üyesi bulunan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden yapılan EBA 1. Sosyal Bilimler Yarışmasında 2 dalda Türkiye birinciliği aldı.

Yarışmaya “SAVAŞIN ÇOCUK YÜZÜ” adlı belgeseliyle katılan 11. Sınıf öğrencisi Büşra ERDAŞ sonuçtan çok memnun olduğunu ve çok büyük bir sevinç yaşadığını ifade etti. Edebiyat öğretmeni Muhsin KAVALCI danışmanlığında çekimleri gerçekleştirilen SAVAŞIN ÇOCUK YÜZÜ savaşın çocuklar üzerindeki etkisini irdeliyor. 

Yarışmaya Türkiye genelinden 230 eserin katıldığını belirten Edebiyat öğretmeni Muhsin KAVALCI, 230 belgesel arasından ön elemeyi geçen  belgesellerin değerlendirmeye alındığını,bu değerlendirmenin neticesinde SAVAŞIN ÇOCUK YÜZÜ’nün iki dalda birden birinci olduğunu söyledi.

04.05.2016 günü Ankara’da gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcıları Sayın Dinçer Ateş, Sayın Yusuf Büyük, YEĞİTEK Genel Müdürü Sayın Ahmet Onur Ak ve MEB üst düzey yetkilileri, seçici kurul üyeleri Ahmet Yeşiltepe, Alper Tunga Özdemir, Nebi Kılıçarslan ve Zeliha İlhan Doymuş ile ödül alan öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Ankara’daki törene Edebiyat öğretmenleri Muhsin Kavalcı,Pembe Kavalcı,11. Sınıf öğrencisi Büşra ERDAŞ ve öğrencinin annesi katıldı.Ödülünü Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın elinden alan Büşra ERDAŞ çok mutlu olduğunu bu çalışmayla okulunu en güzel şekilde temsil ettiğini dile getirdi.

Muhsin KAVALCI ise;”Savaşlar tarihin her döneminde en büyük acıyı belki de çocuklara yaşatmıştır. En acımasız yüzünü çocuklara göstermiştir. Büyüklerin nefret dolu hayal ve düşünceleri çocukların masum yüzlerine ve öfkeyi, nefreti bilmeyen tertemiz yüreklerine kapkaranlık ve en acı şekilde çarpmaktadır. Milleti, dini, etnik kökeni, ne olursa olsun çocuk, dünyanın her yerinde aynı çocuk. Masumluk ve temizlik dünyanın bütün çocuklarında hep aynı. Biz bu belgeselimizde İnsanlığın ortak problemi olan savaş konusuna dikkat çekmek istedik. Toplumsal duyarlılık adına bu çalışmayı yaptık. Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Suriyeli çocukları ve onların içinde bulunduğu durumu göstermek istedik. Okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi Ankara’da en güzel şekilde  temsil etmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.”dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)