adscode
adscode

EBA Türkiye'de zirveye, dünyada da 9. sıraya yerleşti

Millî Eğitim Bakanlığının öğrencilere yüz binlerce dijital ders içeriği takviyesi sağlayan Eğitim Bilişim Ağı portalı, eğitim içerikli siteler arasında Türkiye'de zirveye, dünyada da 9. sıraya yerleşti.…

EBA Türkiye'de zirveye, dünyada da 9. sıraya yerleşti
Eğitim
Eğitim Bilişim Ağı portalı, Türkiye'den girilen bütün internet adresleri arasındaki genel sıralama listesinde 39. sırada yer aldı. Böylece Türkiye'den giriş yapılan bütün adresler arasında ilk 50'ye, ilk kez bir eğitim içerikli portal girmiş oldu.
Bütün kademelerdeki ders kitaplarının ve dijital eğitim içeriklerinin yüklendiği EBA, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminden itibaren öğrencilere bilgi düzeylerine göre bir öğrenme haritası ve buna uygun dijital eğitim içeriklerini seçip ders çalıştırabilen "Bireyselleştirilmiş Öğrenim Yönetim Sistemi" ile çalışmaya başladı. Ayrıca hafta içi ve hafta sonu ücretsiz olarak başlatılan takviye kurslarına kayıt olan her öğrencinin ve öğretmenin de EBA şifresi bulunuyor.

EBA dünya 9'uncusu

İstatistiklere göre, "eba.gov.tr" üzerinden hizmet veren EBA portal, 2016 Mart itibarıyla dünya genelindeki internet siteleri arasında, bütün eğitim kategorileri arasında giriş sayısı bakımından 9. sırada yer aldı. Bu kategoride, dünya genelinde kamu, özel, üniversiteler, herkese açık, kolektif portallar, sivil toplum siteleri, hayat boyu öğrenim dahil bütün seviyelerdeki eğitim adresleri taranıyor.

EBA, dijital eğitim içeriğiyle Türkiye 1'incisi

EBA portal, Türkiye'de ise dijital eğitim içeriği sunan adresler arasında bu yılın mart ayında 1. sırada yer alarak zirveye oturdu. Türkiye'de bütün içeriklerden oluşan genel listede 39. sırada yer alan EBA, böylece bir eğitim içeriği sitesi olarak Türkiye'de ilk kez en yoğun kullanılan ilk 50 web sayfası arasına girme başarısını gösterdi.

İlk üçü Facebook, Google ve Youtube'un paylaştığı ilk 50'de sadece 5 kamu sitesi yer buldu. EBA'nın oturum açma sayısı geçen yılın mart ayında 1 milyon 814 bin 359 iken, bu yılın mart ayında yüzde 935'lik artışla 18 milyon 772 bin 366 oldu.  EBA'da sayfa görüntüleme sayısı geçen yılın mart ayında 7 milyon 95 bin 897 iken bu yılın mart ayında yüzde 614'lük artışla 50 milyon 677 bin 377'ye ulaştı.

Yine geçen yılın mart ayında 1 milyon 340 bin 168 olan EBA kullanıcı sayısı, öğretmenler dahil olmak üzere bu yılın mart ayı itibarıyla yüzde 875'lik artışla 13 milyon 68 bin 449'a yükselerek rekor kırdı. EBA böylece, k12 düzeyinde dünyanın en büyük eğitim portalı unvanını bir kez daha teyit etmiş oldu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)