adscode
adscode

Ebe hemşire açığı artıyor

Ebeler haftası dolayısıyla Yenibiris.com’un yaptığı incelemeye göre, sağlık sektöründe en çok aranan pozisyonlardan biri ebe hemşirelik. Yenibiris.com’daki ilanlara göre ebe hemşire ihtiyacı artıyor.…

Ebe hemşire açığı artıyor
Sağlık
Sağlık sektöründe nitelikli çalışan yetersizliği sorunu devam ediyor. Yenibiris.com’un, 21-28 Nisan arasında kutlanan Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı incelemeye göre, bu sektörde en fazla açık, hemşire pozisyonunda görülüyor. Özellikle ebe hemşirelik de hem bulması hem de kurumda tutması en zor pozisyonlar arasında. Çalışma şartlarının yoğunluğu, özel sektörde çalışan ebe hemşirelerin devlet kurumlarına geçmesine yol açıyor.
 
Sağlık Bakanlığı’nın 2013 verilerine göre, Türkiye’de 52 bine yakın ebe var. Türkiye’de ebelerin de içinde olduğu hemşire kadrolarının yüzde 77'si Sağlık Bakanlığı’nın, yüzde 12,7'si özel hastanelerin, yüzde 10,3'ü de üniversite hastanelerinin kadrosunda bulunuyor.
 
Geçen yıla göre daha fazla ebeye ihtiyaç var

Yenibiris.com’da yayınlanan ebe hemşire ilanlarının 2014’ün ilk 3 ayında, 2013’ün ilk 3 ayına kıyasla yüzde 48 artış göstermesi dikkat çekiyor. İstanbul, Ankara, Antalya ve Konya, ebelerin en çok arandığı illerin başında geliyor.
 
Ebe ilanlarında en çok “Ebelik Meslek Yüksekokulu mezunu olmak” ve “Vardiyalı çalışma sistemine uyumlu olmak” şartlarının yanı sıra, ilanların yaklaşık yüzde 80’inde “En az 2 yıl deneyim” isteniyor.  
 
Ebe hemşire ve bütün hemşire pozisyonları, özel sağlık kurumlarında en çok ihtiyaç duyulan tıbbi kadroların başında geliyor. Medipol Üniversite Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Yunus Sarıyıldız konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Devletin sürekli alım yapması, sektöre özel yatırımların artması gibi nedenlerden dolayı ebe eksiklerimizi tamamlayamıyoruz. Personel değişim oranının yüksek olduğu ebelerde, mevcut çalışanların kurumda kalmasını sağlamak da ayrı bir zorluk olarak karşımıza çıkıyor. Medipol Üniversite Hastanesi olarak, ebelerimize yönelik sürekli gelişim eğitimleri uyguluyor ve kariyer planlarını yapıyoruz. Bu durum diğer istihdam edeceğimiz ebeler için de kurumumuzu tercih etme yönünde önemli katkılar sağlıyor. Ayrıca yeni mezunlara yönelik kariyer günlerine de katılarak, kurumumuzu tanıtıp istihdamlarını sağlamaya çalışıyoruz.”

 


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)