adscode
adscode

EĞİTİM DANIŞMANI-KEP BAŞKANI HAYAL AYDEDE, BURSA'LI GENÇLERE YÖN VERDİ...

2 ve 3 Mayıs’da Yüksek Öğretim Forum’unun ikincisini gerçekleştiren KEP yine binlerce gencin ufkunu açtı.

EĞİTİM DANIŞMANI-KEP BAŞKANI HAYAL AYDEDE, BURSA'LI GENÇLERE YÖN VERDİ...
Etkinlikler
Birçok yerli ve yabancı üniversite ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen organizasyonda meslek seçimi aşamasında Bursa’lı gençlere yön verildi. Yüksek öğretim kurumları farklı meslekleri ve programlarını tanıtırken, sıra dışı girişimler hikayeleri ile liseli öğrencileri etkilediler. Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz binasında hem eğitim kurumları, hem özel sektör standlarda öğrencilerle görüşürken, 4 farklı seminer salonunda tanıtım sunumları ile bir araya gelindi. Avrupa’dan katılan Yüksek Avusturya üniversitesi, European University, Kingston University, La Rochelle, Ioan University, Alman Akademik Değişim Servisi yanı sıra Istanbul Aydın Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Istanbul Ticaret ve Işık Üniversiteleri programlarını ve farklı meslek gruplarını tanıttılar. Lise yetkilileri katılımdan oldukça memnun olduklarını bildirdiler.

Ayrıca gençlerle bir araya gelen Zorlu Tekstil, Bilişim İş Adamları Derneği, AVEA, Mubitek, NOSAB, UEDAŞ, Büyükşehir Belediyesi, ICC Mekanik, Ekip boya ve Ikizler Gıda temsilcileri gençlere sektörün kendilerinden taleplerini dile getirdiler.

Yüksek Avusturya ve Ioan Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi arasında bir dostluk köprüsü olan KEP Başkanı Hayal Aydede, organizasyondan oldukça memnun oldukları bildirdi. –Sadece gençlere hem yerli ve yabancı topraklarda eğitim ışığı yakmadık, aynı zamanda tercih ettikleri sektörle de bir araya getirdik ve sektörün arz, talebini de kendilerine ilettik. Böylece gençlerimize meslek seçerken sadece eğitim ve diploma değil, birçok alanda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlattık. Artık sadece akademik eğitim yeterli değil, gençler kendilerini kişilik olarak da sektörlerine hazırlamaları gerek. Mesleki tecrübe, yabancı dil artık olmazsa olmazlar arasında. Bunun yanı sıra mutlaka bir sivil toplum kuruluşuna aktif rol almaları gerek. Uluslar arası projelerde yer alan gençler akabinde STK’lardan aldıkları referans yazıları onları iş mülakatlarında öncelikli değerlendirilmelerini sağlayabilir, diyen Aydede, sadece gençlerimize değil, bize destek olan Uludağ Üniversitesine faydalı olabilmek için üniversite temsilcilerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak ile tanıştırdık. Ileride oluşacak ortak çalışmalar için köprü olmaktan gurur duyuyoruz. Yüksek Avrupa Üniversitesi derneğimize 5 liseli genç kızımızı Avusturya’ya göndermek ve mühendislik mesleğini tanımak için yaz kampı kontenjanı tanıdı. Kızlarımız Avusturya hükümeti tarafından finanse edilecek programda mühendislik mesleğini yakından tanıyacak ve mühendis olmak için teşvik edilecek. Teknik bilimlerinde kadın sayısının yükseltilmesi için gerçekleşen programdan bizim kızlarımız da faydalanacak.







 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)