adscode
adscode

Eğitim için birikime erken başlamayan pişman

Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 57’si, çocuklarının üniversite eğitimi için planlama ve tasarruf yapmaya çok daha önceden başlamadıkları için pişmanlık duyuyor.

Eğitim için birikime erken başlamayan pişman
Eğitim
HSBC’­nin, ara­la­rın­da Tür­ki­ye­’nin de bu­lun­du­ğu 15 ül­ke­de 4 bin 600’e ya­kın ebe­vey­nin ka­tı­lı­mıy­la ha­zır­la­dı­ğı Eği­ti­min De­ğe­ri: Ba­şa­rı­ya Gi­den Yol baş­lık­lı ra­po­ru­nun kü­re­sel so­nuç­la­rı açık­lan­dı.

Bu­na gö­re ço­cuk­la­rı­nı üni­ver­si­te­ye gön­de­ren ebe­veyn­le­rin bu ya­tı­rım­la­rın­dan iyi bir ge­ri dö­nüş el­de et­me bek­len­ti­si gi­de­rek yük­se­li­yor.

Kay­na­ğın yüz­de 42’si

Tür­ki­ye­’de ebe­veyn­ler, kay­nak­la­rı­nın yüz­de 42’si­ni ço­cuk­la­rı­nın eği­ti­mi­ne ayır­ma­yı plan­lı­yor. Ebe­veyn­ler ay­rı­ca kay­nak­la­rı­nın yüz­de 15’i­ni ço­cuk­la­rı­nın ye­ni iş kur­ma­sı­na, yüz­de 9’u­nu ev al­mak için pe­şi­nat öde­me­si­ne ve yüz­de 8’i­ni ise uzun va­de­li fon­la­ra ya­tır­ma­yı ter­cih edi­yor.

‘En iyi ya­tı­rı­m’ de­ni­yor

Yi­ne Tür­ki­ye­’de­ki so­nuç­la­ra gö­re ebe­veyn­le­rin yüz­de 75’i ço­cu­ğu­nun eği­ti­mi­ni kar­şı­la­ma­nın ya­pı­la­bi­le­cek en iyi ya­tı­rım ol­du­ğu­na ina­nı­yor. Ço­cuk­la­rı­nın eği­ti­mi için ta­sar­ruf yap­ma­ya baş­la­mak ko­nu­sun­da as­la er­ken de­me­mek ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yor. Bu kap­sam­da ebe­veyn­le­rin yüz­de 57’si ço­cuk­la­rı­nın üni­ver­si­te eği­ti­mi için plan­la­ma ve ta­sar­ruf yap­ma­ya çok da­ha ön­ce­den baş­la­ma­dık­la­rı için piş­man.

Üniversite rekabet yeteneği vermeli

Ebe­veyn­le­rin yüz­de 43’ü iyi bir üni­ver­si­te eği­ti­mi­nin mes­le­ki/ pro­fes­yo­nel eği­tim, yüz­de 41’i iş­ye­rin­de re­ka­bet et­me ye­te­ne­ği ve yüz­de 40’ı ge­lir ka­zan­ma po­tan­si­ye­li sun­ma­sı­nı bek­li­yor. Yi­ne yüz­de 69’u Tür­ki­ye­’de­ki eği­tim ka­li­te­si­nin di­ğer ül­ke­ler­de su­nu­lan en iyi eği­tim ka­dar yük­sek ol­ma­dı­ğı­na ina­nı­yor. 

‘Mevcut gelirim’le diyenler yüzde 72

Ra­po­ra gö­re ebe­veyn­le­rin yüz­de 72’si eği­tim mas­raf­la­rı­nı mev­cut ge­lir­le­riy­le kar­şı­la­ya­ca­ğı­nı, yüz­de 51’i ta­sar­ruf­la­rı­nı kul­la­na­ca­ğı­nı, yüz­de 32’si ise ya­tı­rım­la­rın­dan ya­rar­la­na­ca­ğı­nı be­lir­ti­yor.Bugün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)